Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αλ. Μητρόπουλος «αδειάζει» δημόσια δύο συντρόφους του βουλευτές

«Όσα είπε ο συνάδελφος δεν μας εκφράζουν» είπε για τον Χρ. Καραγιαννίδη - Αυστηρές συστάσεις προς τον κ. Κώστα Μπάρκα

Για «αστρονομική δεξιά στροφή» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, η οποία σηματοδοτήθηκε με την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στο Όστιν του Τέξας. Νωρίτερα ήταν ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατήγγειλε τον Περισσό για δεξιά στροφή και για αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κοινωνική αριστερά. Το «ηχηρό» χαστούκι για τον κ. Καραγιαννίδη όμως ήρθε από τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο που τον επίπληξε δημόσια και ξεκαθάρισε ότι «όσα είπε ο συνάδελφος δεν μας εκφράζουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιαννίδης είπε «Συνάδελφοι του ΚΚΕ, η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με την επίκληση του οράματος του σταλινικού γραφειοκρατισμού, όπως δεν υπηρετείται με την επίκληση της συνεργασίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, το πιο άγριο καπιταλιστικό κράτος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην υφήλιο. Η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με το να στέλνουμε συλλυπητήρια στον «γιο του ήλιου» στη Βόρεια Κορέα, στο πιο απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό και ανελεύθερο καθεστώς. Μπορεί να θεωρείτε ότι υπηρετεί τον κομμουνισμό, μπορεί να θεωρείτε ότι εσείς έχετε δίκιο. Όμως, έχετε επιλέξει να είστε αντιπολίτευση στην κοινωνική αριστερά και γι’ αυτό θα κριθείτε και εσείς και εμείς. Προς το παρόν η κρίση του λαού στη χώρα δεν σας δικαιώνει. Καταλαβαίνω ότι το κάνετε με μια λογική επιβίωσης, αλλά αυτό το πράγμα είναι ενάντια σε ένα αριστερό ρεύμα που γεννιέται από το 2010. Έχει αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις και εσείς κάθεστε απ' έξω και το πετροβολάτε. Δικαίωμά σας. Είναι δικαίωμά μας, όμως, να υποστηρίζουμε θέσεις που θα σταματήσουν την κοινωνική καταστροφή, θα σταματήσουν την άγρια εκμετάλλευση που υπάρχει από το αστικό μπλοκ και κυρίως θα σταματήσουν μια ιστορία η οποία γέρνει συνεχώς προς τα δεξιά και δεν κάνετε τίποτα απολύτως για να την σταματήσετε».

Εκτός αυτού ο κ. Μητρόπουλος, προχώρησε δημόσια και σε αυστηρές συστάσεις προς τον κ. Κώστα Μπάρκα (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας ότι «ήταν άστοχες οι δηλώσεις του κ. Μπάρκα για τα συνταξιοδοτικά. Του συστήσαμε να ξαναδεί τα πρακτικά και να είναι πιο προσεκτικός».

Ο κ. Μπάρκας, είχε υποπέσει σε λεκτικό ολίσθημα με αποτέλεσμα αντί να διαμαρτυρηθεί για το ότι συνολικά οι νέοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν συντάξεις να πει «οι νέοι βουλευτές» με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι ζητά την επαναφορά της βουλευτικής σύνταξης που έχει καταργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...