Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κατάθεση τροπολογίας από τη ΔΗΜΑΡ για την αναστολή των πλειστηριασμών κατοικίας

Τροπολογία επανακαταθέτει η ΔΗΜΑΡ για την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας τόσο για τους δανειολήπτες όσο και γι’ αυτούς που οφείλουν στο Δημόσιο


Η Δημοκρατική Αριστερά, ήδη από τις 7 Ιουνίου 2013, διαβλέποντας το μεγάλο κίνδυνο της άρσης «της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», τις αντιδράσεις της Τρόικας και την αναστάτωση των δανειοληπτών, είχε καταθέσει έγκαιρα σχετική τροπολογία, στο Σχέδιο Νόμου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν.3869/2010», για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Ο αρμόδιος Υπουργός απέρριψε την τροπολογία λέγοντας ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης της αναστολής».

Επειδή η ημερομηνία αναστολής των πλειστηριασμών σε λίγες μέρες λήγει,

Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της,

Επειδή η Τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών,

Η Δημοκρατική Αριστερά επανακαταθέτει για τρίτη φορά σχετική τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας. Με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015 και δίνεται επαρκής χρόνος για το σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά.

Η προστασία αυτή κρίνεται απαραίτητο να επεκταθεί και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, δεδομένου ότι η οικονομική αδυναμία δεν περιορίζεται σε μία κατηγορία οφειλής αλλά σε όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...