Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Χαμός στη Βουλή για τα χρέη των ΠΑΕ – Οι Βουλευτές ζήτησαν την απόσυρση διάταξης και μετά την επαναφορά της

Ενταση προκλήθηκε στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς οι βουλευτές άρχισαν να αντιδρούν για τις «άσχετες» διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα αυτή που αφορούσε τις ΠΑΕ. 


Ο υπουργός Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις αναγκάστηκε να αποσύρει την επίμαχη διάταξη, ωστόσο, το απόγευμα την επανέφερε, καθώς οι ίδιοι οι βουλευτές που ζητούσαν την απόσυρσή της το πρωί, το απόγευμα, αφού τη διάβασαν και κατάλαβαν πως είναι προς το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου, ζητούσαν την επαναφορά της!


Η διάταξη που «άναψε τα αίματα» προβλέπει πως όταν μία ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, τις οφειλές τρίτων προς αυτήν θα μπορεί να εισπράττει το δημόσιο. Αρκετοί βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη μάλιστα να κάνει λόγο για φωτογραφική διάταξη για την περίπτωση της ΑΕΚ.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει σαν το κλέφτη, στην τούρλα του Σαββάτου, αυτά τα άρθρα παραμένει», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, καταγγέλλοντας ότι το άρθρο 11 αφορά «σύμφωνα με ορισμένους, την ΑΕΚ και τα συμφέροντα Μελισσανίδη».

Αποτέλεσμα του εμπόλεμου σκηνικού που δημιουργήθηκε ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου που συζητούσε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς για να αποσύρει την επίμαχη διάταξη το οικονομικό επιτελείο.

Νωρίς το απόγευμα, όμως, ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε ότι την επανακαταθέτει, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως οι ίδιοι βουλευτές που είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους ζήτησαν την επαναφορά της διάταξης, καθώς αντιλήφθηκαν πως είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο χαμός στη Βουλή το πρωί προκλήθηκε για το... τίποτα, καθώς προφανώς οι βουλευτές δεν είχαν μελετήσει την επίμαχη διάταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...