Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κ. Παπούλιας: Τα φτωχά στρώματα πλήρωσαν τη δημοσιονομική προσαρμογή

Τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού για να ξεπεραστεί η κρίση υπογράμμισε από τη Σεούλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα περνάει μια πολύ σοβαρή οικονομική κρίση, μια κρίση ευρωπαϊκή, και ιδιαίτερα κρίση των χωρών της Ν. Ευρώπης και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη για να ξεπεράσει αυτή την κρίση με μεγάλες θυσίες.

«Εχθροί και φίλοι ομολογούν ότι τέτοια δημοσιονομική προσαρμογή δεν πέτυχε καμία από τις χώρες που περνούσαν κρίση, αλλά αυτό το πλήρωσαν τα φτωχά λαϊκά στρώματα της κοινωνίας της Ελλάδας», τόνισε.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε ακόμη ότι και η Νότια Κορέα πέρασε κρίσεις και δημιούργησε μια οικονομική δύναμη αξιοζήλευτη. «Ένα δείγμα αυτής της δύναμης επισκεφτήκαμε χτες στη Samsung», είπε.

Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες, όπως σημείωσε, «συνδέονται με ακατάληπτους δεσμούς, μπορώ να πω με δεσμούς αίματος».

«Πολεμήσαμε μαζί για τα ιδανικά της ελευθερίας και ήταν από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα που έτρεξε σε βοήθειά σας όταν κινδύνεψε η ελευθερία της χώρας σας. Οι τάφοι των παιδιών μας στο έδαφός σας είναι μαρτυρία ακριβώς αυτής της πάλης που δώσαμε μαζί για την υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας, καλωσορίζοντας τον κ. Παπούλια και την ελληνική αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του, ως αρχηγού κράτους, είναι πολύ σημαντική, όπως σημαντικό είναι, όπως είπε, και το γεγονός ότι είναι «ένα σεβαστό πρόσωπο από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...