Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τροπολογία του ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς

English: Aleka Papariga (KKE) at the six party...
 (Photo credit: Wikipedia)

Την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους προτείνει, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα. 


Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των οδικών έργων και πρόκειται ουσιαστικά για την επαναφορά της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, τον Σεπτέμβριο του 2012 με όμοιο περιεχόμενο.


Τα μέτρα προστασίας προτείνονται για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ως οφειλές, λογίζονται τα κάθε μορφής δάνεια, αλλά και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες και προτείνεται η διαγραφή του συνόλου των τόκων, μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας.

Προτείνεται, επίσης, διαγραφή των ποσών των τόκων που ανακεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, η διαγραφή του 50% των οφειλών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 για τα στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για πιστωτικές κάρτες.

Επίσης, το ΚΚΕ προτείνει την αναστολή της πληρωμής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση των οφειλών που απομένουν στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων της τροπολογίας και την παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροκτηνοτρόφων και των ψαράδων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...