Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας: Αυτός ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα, αλλά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τις… προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γίνει κυβέρνηση, ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό αποτελεί σύγκρουση δύο κόσμων. “Της Ελλάδας του χθες και της Ελλάδας του αύριο”, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.


Ακόμη εμφανίστηκε βέβαιος πως το 2014 θα γίνουν εκλογές και το κόμμα του θα γίνει κυβέρνηση: «Αυτός ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα, αλλά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε με νόημα


Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Ποτέ η χώρα τα τελευταία 60 χρόνια δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση όσο βρίσκεται τώρα, το μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην Ιστορία ως μία τραγωδία, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Προσπαθώντας να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ κατασχέσατε τα ευρώ και την περιουσία των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα συζητάμε για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Συζητάμε για ζωές που σβήνουν στο σκοτάδι με κομμένο το ρεύμα της ύπαρξής τους. Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και καλούμαστε να προβληματιστούμε αν αυτή είναι άραγε μια φυσιολογική χώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός ή μήπως είμαστε μπροστά στην κορύφωση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας», τόνισε πριν λίγο στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών και σημείωσε ότι ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και ότι το Μνημόνιο ήταν μια τραγωδία για τη χώρα. «Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γι΄ αυτό» είπε ακόμη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε πολιτική που έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη στην οικονομία, τριπλασίασε την ανεργία, έριξε στη φτώχια τον λαό.

«Μας λέτε ότι σώσατε τη χώρα. Μα ποιον ακριβώς σώσατε;», αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...