Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Θ. Πάγκαλος: Φταίει ο πρύτανης, φταίει και ο υπουργός Παιδείας

Ευθύνες τόσο στον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και στον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΕΚΠΑ επέρριψε ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο φταίει ο γελοιωδέστατος πρύτανης, ο κ. ‘Πελεγκρίνι’ που πήγε μέσα στην κρίση, με κλειστό το πανεπιστήμιο, να μας πει από το Παρίσι για την πτώση του Ιουλιανού. Δεν φταίει ο υπουργός που του έδωσε το δικαίωμα να είναι πρύτανης; Δεν παρέτεινε τη θητεία του ο νυν υπουργός;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε παράλληλα την «συμπάθεια και την υποστήριξή του» προς την κίνηση των 58, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να μετάσχει σε αυτήν, ούτε σε κάποια άλλη κίνηση.

Εκτίμησε επίσης ότι αν οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας «συνεχίσουν να μαζεύουν συγκεκριμένους υπουργούς από συγκεκριμένο χώρο της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας», όπως τον κ. Γιαννίτση, δεν θα καρποφορήσει η κίνηση».

«Ο κ. Γιαννίτσης είναι σεσημασμένος υπουργός της εποχής Σημίτη. Όταν ακούω το όνομα του Γιαννίτση, αμέσως το μυαλό μου πάει στον Σημίτη. Δεν είμαι γενικώς εχθρός του Σημίτη, αλλά έχω επιφυλάξεις για την πολιτική του. Όποιος ήταν υπουργός του οποιουδήποτε πρέπει να σηκωθεί και να φύγει και έχω κάνει πρόταση για τις ευρωεκλογές ότι πρέπει το ψηφοδέλτιο να συγκροτηθεί από ανθρώπους που δεν ήταν υπουργοί και βουλευτές ή δήμαρχοι και νομάρχες και θα έλεγα ούτε καν δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι», ανέφερε.

Αιχμηρό όμως ήταν το σχόλιο του κ. Πάγκαλου και για το ΚΚΕ για το οποίο σημείωσε: «Το ΚΚΕ καταδίκασε το ΕΑΜ, την ΕΔΑ και κάθε προσπάθεια συνεργασίας με την αστική τάξη και είναι τώρα ένα κόμμα επαναστατικό, το οποίο θέλει να ξανακάνει τη 17η Νοέμβρη και τη Σοβιετική Ένωση. Του Οκτώβρη εννοώ… Νόμιζα ότι με το παλιό ημερολόγιο ήταν Νοέμβρης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...