Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνος δρόμος η ρήξη με τη μνημονιακή πολιτική

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μνημονιακά εγκλήματα που θα την εξαθλιώσουν περαιτέρω - Κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν στα βασικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης


«Δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή από τον κ. Σαμαρά, καμία πραγματική διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα συμφωνούν στα βασικά και δε διαφωνούν παρά μόνο στις λεπτομέρειες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Παρά τις χιλιοειπωμένες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από την υποταγή της στις μνημονιακές δεσμεύσεις. Βαδίζει στον ίδιο δρόμο της τυφλής προσήλωσης στο μνημόνιο, όπως δείχνει με το χειρότερο τρόπο το ν/σ για τη φορολόγηση στα ακίνητα και τα σχέδια για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή από τον κ. Σαμαρά, καμία πραγματική διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα συμφωνούν στα βασικά και δεν διαφωνούν παρά μόνο στις λεπτομέρειες.

Η ελληνική κοινωνία του 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, δεν αντέχει άλλα μνημονιακά εγκλήματα που θα την εξαθλιώσουν περαιτέρω, δεν αντέχει νέες στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων πολιτών από τους φόρους και τα χρέη. Δεν αντέχει τη συνέχιση μιας πολιτικής λιτότητας που στο όνομα μιας ανάπτυξης που δεν έρχεται ποτέ, καταστρέφει κάθε δυνατότητα ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση εκτός από αυτόν της ρήξης με τη μνημονιακή πολιτική και της χάραξη μιας νέας στρατηγικής για τη στήριξη της ανάπτυξης, την προστασία των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, την αναδιανομή του πλούτου αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης για τη χώρα και τον λαό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...