Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Πολύδωρας για φόρο ακινήτων: «Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό το νομοσχέδιο;»

Με την φράση «θέλω να είμαι εκφραστής της ζώσας υπερηφάνιας του ελληνικού λαού» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας εξέφρασε την αντίθεσή του στη θέσπιση του φόρου ακινήτων, κατά την συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή.


Ο κ. Πολύδωρας κατέστησε σαφείς τις θέσεις του κάνοντας λόγο για «δήμευση» την οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να δεχθεί συνειδησιακά, ιστορικά, λογικά εθνικά.


«Δεν μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, λογικά, ιστορικά, εθνικά», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας και πρόσθεσε:

«Οι σκέψεις μου είναι γνωστές, τις έχω παραθέσει με ένα άρθρο μου «Δημεύουν τα χωράφια μας», αλλά τέτοιες σκέψεις δεν χωράνε στο σκεπτικό και στη λογική της τρόικας».

«Ενημερωτικά, δεν αναζητούσαμε, και εγω ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κάποιο ψευδώνυμο ή άλλο συνώνυμο. Δηλαδή, αυτό το φόρο ακινήτου ιδιοκτησίας, ενιαίο, εις θέσην χαρατσίου. Δεν ήταν αυτό το κρινόμενο ζήτημα. Ψάχναμε για ένα άλλο φόρο, ελαφρύτερο, απλούστερο, δικαιότερο που δεν θα ξεκινούσε από το χαράτσι ως βάση εκτιμήσεως», υπογράμμισε.

«Ποιος είπε ότι εννοούμε το χαράτσι δεδομένο και προχωρούμε τις αυξήσεις και τα κλιμάκια; Πότε αυτό συμφωνήθηκε;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα «δεν είναι νέος φόρος, δεν είναι απαλλακτικός των άλλων αλλά λειτουργεί σωρευτικά με 40 παλαιότερους φόρους».

«Απευθύνομαι μέσω της κυβέρνησης στην τρόικα που έχει άλλο μυαλό με το οποίο δεν μπορώ να πιάσω επαφή. Πρόκειται για δήμευση ενώ από άρθρο του Συντάγματος απαγορεύεται ρητά» συμπλήρωσε.

«Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή; Βρήκαμε το υποζύγιο που λέγεται λαός και νοικοκύρης και τον πατάμε στον λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Ότι αγωνιζόμουνα για την μεσαία τάξη;», επεσήμανε και κατέληξε:

«Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και παίρνει ένα ιερό περιεχόμενο. Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης να μην σας πληρώσω κύριοι τροικανοί γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...