Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Νέο άνοιγμα από ΣΥΡΙΖΑ και «Αυγή» σε παπανδρεϊκούς βουλευτές

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προβάλλει άρθρα των Τζάκρη, Βουδούρη - Και συνέντευξη Ντόλιου στο «Κόκκινο»


Δύσκολη θέλει να κάνει τη ζωή των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αρχίζοντας να θέτει με αυτό τον τρόπο μία σειρά δοκιμασιών για τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνώντων κομμάτων.


Όπλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η τροπολογία για την παράταση του νόμου Κατσέλη, που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς για ένα ακόμη έτος, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να καταλήξει σε μία αποδεκτή φόρμουλα για την αλλαγή του καθεστώτος και δεκάδες βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μία ρύθμιση, που θα αφήνει έκθετους τους ιδιοκτήτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ήδη και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση να το κάνει τις επόμενες ημέρες πρόσκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να υπερψηφίσουν την τροπολογία, την οποία επέλεξε να διατυπώσει με τον πιο απλό τρόπο, ώστε να διευκολύνει ακριβώς τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

«Προκειμένου να διευκολύνει την υπερψήφισή της, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την παράταση της ισχύος μόνον για ένα χρόνο. Η ολοκληρωμένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σχετίζεται με την αντίληψή του για τη θέση και τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος αλλά και με το ζήτημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών» σημειώνει χαρακτηριστικά η σημερινή Αυγή.

Μάλιστα η εφημερίδα συνεχίζει το άνοιγμα που ξεκίνησε χθες ο Γ. Δραγασάκης σε παπανδρεϊκούς, φιλοξενώντας σήμερα άρθρα της Θεοδώρας Τζάκρη και του Οδυσσέα Βουδούρη, τα οποία καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο πρωτοσέλιδό της. Αμφότερα είναι για το θέμα των πλειστηριασμών και χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου της κ. Τζάκρη: «Να ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές της συμπολίτευσης». Δεν είναι τυχαίο ότι ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» φιλοξένησε συνέντευξη του Γιώργου Ντόλιου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που έχει διατυπώσει την αντίθεσή του στη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.

Το άνοιγμα σε παπανδρεϊκούς 

Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η αποστροφή του Γιάννη Δραγασάκη, για την ιστορική φράση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», καθώς παραδέχθηκε ότι αδικήθηκε ο πρώην πρωθυπουργούς, αφού εννοούσε στην πραγματικότητα «πού πάνε τα λεφτά», καθώς «λεφτά υπήρχαν πολλά το 2008», όπως είπε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση του κ. Δραγασάκη ερμηνεύεται ως προσπάθεια ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ σε παραδοσιακούς, παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, μεγάλο μέρος των οποίων τηρεί αποστάσεις, αν δεν έχει κιόλας αποχωρήσει οριστικά από το Κίνημα, απογοητευμένο από την ηγεσία του Ε. Βενιζέλου. Άλλωστε μία σειρά στελεχών , που βρέθηκαν κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου είτε μετακινήθηκαν ανοιχτά προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ (Λούκα Κατσέλη), είτε είχαν (ή και διατηρούν;) ένα παρασκηνιακό και προσεκτικό φλερτ με την Κουμουνδούρου (π.χ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...