Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ με ευνοϊκές διατάξεις για συνταξιούχους, ανέργους και ανάπηρους

Οι ρυθμίσεις αφορούν 350.000 άνεργους που δεν έχουν περίθαλψη- 75.000  συνταξιούχους λόγω αναπηρίας- 25.000  ανασφάλιστοι υπερήλικες στους οποίους έχει διακοπεί ή σύνταξη και η περίθαλψη


Τροπολογία με τέσσερεις ευνοϊκές διατάξεις για συνταξιούχους, ανέργους και ανάπηρους κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής που θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως αναφέρουν στο ΠΑΣΟΚ οι ρυθμίσεις αφορούν 450.000 πολίτες καθώς προτείνουν: 


-Στην χορήγηση του ΕΚΑΣ, χωρίς ηλικιακό όριο στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας και μετά την 1-1-201

-Στην επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, για όσους έχουν 5ετή  μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην χώρα ( αντί της  20ετίας) και την εξαίρεση των προνοιακών επιδομάτων από το εισοδηματικό κριτήριο

-Στην ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και όσων επαγγελματιών έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και των ανέργων νέων, με βελτίωση και διεύρυνση του ισχύοντος πλαισίου.

- Στην παράταση για ένα έτος της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων, όπου με ευθύνη του ΚΕΠΑ υπάρχει καθυστέρηση στην επανεξέταση των ατόμων με αναπηρία».

Οι εν λόγω ρυθμίσεις αφορούν:
- 350.000 άνεργους που δεν έχουν περίθαλψη

- 75.000  συνταξιούχους λόγω αναπηρίας εκ των οποίων 20.000 που θα έχαναν το ΕΚΑΣ την
1-1-2014 και 55.000 για τους οποίους έχει διακοπεί ή θα διακοπεί τους επόμενους μήνες η
καταβολή της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος, λόγω  καθυστέρησης στην επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ.

- 25.000  ανασφάλιστοι υπερήλικες στους οποίους έχει διακοπεί ή σύνταξη και η περίθαλψη με το νόμο 4093/2012. Ειδικά για τους ανασφάλιστους θα κατατεθεί στον επόμενο νομοσχέδιο συμπληρωματική ρύθμιση, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία, που θα επιλύει το πρόβλημα και για όσους λαμβάνουν μικρές συντάξεις από ελληνικούς φορείς ή φορείς τρίτων χωρών, για τους οποίους θα προβλέπεται ο συμψηφισμός με το ποσό της  σύνταξης  του ανασφάλιστου.

Στις λοιπές προτεινόμενες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία επιλύονται θέματα για εργαζόμενους με το καθεστώς των υπερβαρέων για τους εργαζόμενους στην πρώην ΑΤΕ και για τους υπαχθέντες σε προγράμματα αυτασφάλισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...