Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κουβέλης: Δεν αποκλείω τις εκλογές μέσα στο 2014

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Μαίρης Πολλάλη, για τα σενάρια των προώρων εκλογών, τις ευρωεκλογές αλλά και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.


«Δεν μπορώ να αποκλείσω τις εκλογές μέσα στο 2014. Μπροστά μας είναι πάρα πολλά ζητήματα ανοιχτά, τα οποία καθορίζουν και την εκλογική στάση των πολιτών. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πάμε σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2014, ανεξάρτητα από το εάν θα γίνουν ταυτόχρονά με τις ευρωεκλογές», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:


«Εγώ επιθυμώ να αλλαγή της πολιτικής. Εκείνο που επίσης επιθυμώ αλλά και διεκδικώ, είναι να φύγει η τρόικα να προωθηθεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα άμεσα και να υπάρξει επανακαθορισμός της φορολογίας».

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά χρειάζεται αλλαγή της πολιτικής. Αυτή η πολιτική θα παραγάγει την ανάγκη προσφυγής στις εκλογές, με δεδομένη την κοινωνική κατάσταση», υποστήριξε και ξεκαθάρισε:

«Στις προσεχείς εκλογές, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και σε εθνικές εκλογές, η Δημοκρατική αριστερά, θα έχει την αυτόνομη κάθοδο της, ταυτόχρονα διεκδικώντας μέχρι τη μέρα που θα φτάσουμε εκεί, να έχει εξασφαλίσει την συμπαράταξη για να συγκροτήσουμε τον χώρο του Δημοκρατικού σοσιαλισμού».

«Δεν θα έχουμε συνεργασία με την κίνηση των 58, πολύ δε περισσότερο όταν η πρωτοβουλία αυτή, αναφέρεται σε μια συνεργασία που πρέπει να υπάρξει στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ που μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Θα πρόκειται για προσβολή της πολιτικής λογικής», σχολίασε ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...