Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κανονικά θα λαμβάνουν το… «μισθό» τους οι 6 προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής

Απρόθυμη εμφανίζεται η Βουλή να λάβει τελεσίδικη απόφαση για την περιστολή της βουλευτικής αποζημίωσης των Χρυσαυγιτών που βρίσκονται στη φυλακή, παρά το γεγονός ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε υπέρ του μέτρου.


«Ναυάγιο» στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως προς τις αρχικές εισηγήσεις που είχαν διατυπωθεί για την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α., λόγω της απουσίας τους από το κοινοβουλευτικό έργο.


Παρά το γεγονός ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με 31 ψήφους υπέρ, έναντι 21 κατά, γνωμοδότησε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου - απορρίπτοντας τη θέση της Χρυσής Αυγής πως απουσιάζουν λόγω ανωτέρας βίας - τα κόμματα φάνηκαν απρόθυμα να αποφασίσουν τελικά την αναστολή ή περικοπή καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης των προφυλακισμένων Χρυσαυγιτών...

Έτσι, δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων, και το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες!

«Ναυάγιο» υπήρξε επίσης και στη διαβούλευση των κομμάτων για τη στελέχωση 3 ανεξάρτητων αρχών, του ΕΣΡ, του ΑΣΕΠ και της ΑΔΑΕΕ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν θετικοί στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ αντίθετα επιφυλάξεις διατύπωσαν τα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάσσονται αρνητικά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας.

Θυμίζουμε ότι για τις περιπτώσεις απουσιών ενός βουλευτή, ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής: «αν βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του».

Από την πλευρά της η Χ.Α. φέρεται να αντιτείνει πως οι προφυλακισμένοι βουλευτές της δεν απουσιάζουν αδικαιολόγητα και ότι επανειλημμένα αιτούνται να παραβρεθούν σε συνεδριάσεις και ψηφοφορίες της Βουλής αλλά η εισαγγελέας των φυλακών αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...