Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μέσω της καταδίκης «Παστίτσιου» ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το θέμα χωρισμού κράτους - Εκκλησίας

Το θέμα του διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας επαναφέρει στο προσκήνιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή την χθεσινή καταδίκη σε δεκάμηνη φυλάκιση του άνδρα που είχε δημιουργήσει σελίδα στο facebook με τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το συνταγματικό διαχωρισμό των ρόλων Κράτους κ Εκκλησίας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παπαδημούλης συνδέοντας τα δύο θέματα αφού συμπλήρωσε πως «Η καταδίκη του "γέροντα Παστίτσιου", δείχνει κρατικό αναχρονισμό».


Η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει πολλούς στο εσωτερικό της Εκκλησίας που θεωρούν πως παρά το «άνοιγμα» του κ. Αλέξη Τσίπρα προς την Εκκλησία, η ατζέντα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην Εκκλησία δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η καταδίκη της υπόθεσης του «γέροντα Παστίτσιου» ήταν καθολική στο εσωτερικό της Εκκλησίας, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η δεκάμηνη φυλάκιση, με αναστολή, που επιβλήθηκε στον δημιουργό της σελίδας και η εν γένει δικαστική του αντιμετώπιση ήταν υπερβολή.

 dogma.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...