Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Ανδρέα Λοβέρδου με τον πρόεδρο της βουλής της Κύπρου

Την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στην αξιοποίηση των πόρων της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον κυπριακό λαό για υπέρβαση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης επαναβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.


Υπογραμμίστηκε επίσης το γεγονός ότι η αλλαγή των γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου οδηγεί στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου, ως παραγόντων ειρήνης και σταθερότητας.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Ομήρου, αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ξεκάθαρης διαπραγματευτικής βάσης πριν την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, ώστε αυτές να οδηγήσουν σε μια λύση βασισμένη στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα δε στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...