Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Π. Παυλόπουλος: Τα περί νέου μνημονίου και δημοσιονομικού κενού δεν είναι αληθή

“Αυτά τα οποία θρυλούνται περί νέου μνημονίου και περί δημοσιονομικού κενού το οποίο βρίσκεται πάνω από 1,5 δις ευρώ, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”, δήλωσε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, εκφράζοντας μάλιστα το πιστεύω του ότι μια νέα αναδιάρθρωση, η οποία μάλιστα θα εξαγγελθεί πριν από τις ευρωεκλογές, είναι δεδομένη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: “Για μια ακόμα φορά η τρόικα έρχεται και ζητάει πράγματα τα οποία είναι παράλογα. Αλλά ευτυχώς και το έχει αποδείξει αυτή η κυβέρνηση, το έχει αποδείξει και από την προηγούμενη φορά που μας ζητούσε παράλογα πράγματα η τρόικα, θυμάστε ότι τελικά συμβιβάστηκε η τρόικα με πολύ λιγότερα ή τουλάχιστον με εκείνα που ήταν απολύτως λογικά, λογικά με την έννοια ότι δυστυχώς είχαμε δεσμευτεί προηγουμένως. Γιατί η μήτρα του κακού ξεκινάει από την Άνοιξη του 2010, όταν αποδεχτήκαμε το πρώτο μνημόνιο, γιατί τα επόμενα μνημόνια είναι απότοκα του πρώτου και δεχθήκαμε αυτό το μνημόνιο χωρίς τον παραμικρό έλεγχο και χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση.

Άρα λοιπόν αντίθετα με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματεύεται. Η τρόικα ζητάει πραγματικά πράγματα τα οποία τούτη την ώρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Eγώ είμαι απολύτως βέβαιως ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα θέσει προ των ευθυνών της και την τρόικα.

Διότι η τρόικα γενικότερα και κυρίως η γερμανική πολιτική, γιατί αυτή είναι που καθορίζει τις γραμμές πάνω στις οποίες κινείται και η τρόικα, έχουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για το πως φθάσαμε ως εδώ, όχι μόνο γιατί μας επέβαλαν ένα μνημόνιο το οποίο είναι αδιέξοδο σε πολλά σημεία, αλλά και διότι υπήρξαν σημαντικά λάθη στον τρόπο με τον οποίο υπολόγισαν τις επιπτώσεις”.

Ο πρώην υπουργός, ερωτηθείς σχετικά με τα όσα ακούγονται περί νέου μνημονίου, απάντησε: “Αυτά τα οποία θρυλούνται περί νέου μνημονίου και περί δημοσιονομικού κενού το οποίο βρίσκεται πάνω από 1,5 δις ευρώ, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τα περί δημοσιονομικού κενού τα οποία ισχυρίζεται η τρόικα δεν είναι αληθή, γιατί θα αποδείξει η κυβέρνηση και πρέπει να της αποδείξει, ότι δεν υπάρχει αυτό το δημοσιονομικό κενό και δεύτερον πρέπει να τονιστεί ότι η αναδιάρθρωση είναι δεδομένη με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και μάλιστα αυτό πιστεύω ότι θα εξαγγελθεί προ των ευρωεκλογών, έτσι ώστε να υπάρχει αυτού του είδους ο φόβος σχετικά με ζητήμα που αφορούν νέο δανεισμό υπό αυτές τις συνθήκες”.
alpha965.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...