Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Τι λένε τώρα όλοι αυτοί που έταζαν διαγραφή του επαχθούς χρέους;

Τις εκτιμήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη ότι το λεγόμενο «επαχθές» χρέος της Ελλάδας ανέρχεται μόλις στο 5%, έσπευσε να σχολιάσει το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας τι απαντούσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε όσους το 2012 »έταζαν διαγραφή του επαχθούς χρέους».


Σε σχόλιό της για τις δηλώσεις Σταθάκη στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105,5, η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε: 


«Οταν στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ αντιμνημονιακοί έταζαν διαγραφή του επαχθούς χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους απαντούσε:

"Επειδή ακούω αυτή την εύκολη ρητορική, περί του 'επαχθούς χρέους' που λένε ορισμένες πολιτικές δυνάμεις: Εχει γίνει αντιληπτό στη χώρα μας ότι από τα 210 δισεκατομμύρια χρέους, που είχαν οι ιδιώτες στα χέρια τους διεθνώς, αφαιρέσαμε το 53,5% σε ονομαστική αξία και το 75% σε καθαρά παρούσα αξία; Δηλαδή τους αφήσαμε μόλις το 25% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας;

Τι παραπάνω μείωση χρέους φαντάζονται κάποιοι; Το υπόλοιπο ελληνικό χρέος, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα χέρια των κρατών και του EFSF που μας δανείζουν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όλο το χρέος που έχουν οι ιδιώτες κ. Σιδέρη, αυτή τη στιγμή, όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος που έχουν οι ιδιώτες, είναι 63 δισεκατομμύρια. Ήταν 210 δισ και έμεινε 63 δις. Έχετε δει πουθενά στο εξωτερικό παρόμοια μείωση χρέους, παρόμοια άφεση χρέους;

Βεβαίως, είμαι ένθερμος οπαδός της διεθνούς ανάλυσης που γίνεται από τους πιο έγκυρους αναλυτές της διάρθρωσης του χρέους. Γιατί έχω την τύχη να είμαι ο μόνος Υπουργός Οικονομικών των τελευταίων δεκαετιών, επί της θητείας του οποίου υπήρξε δραστική μείωση χρέους. Όλες οι άλλες Κυβερνήσεις ταυτίστηκαν με μικρές ή μεγάλες αυξήσεις χρέους. (Ευ. Βενιζέλος 27.05.2012)".

» Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Σταθάκη επιτέλους παραδέχθηκε ποιοι πραγματικά διέγραψαν το "επαχθές χρέος". Αναμένουμε και την δημόσια παραδοχή τους ότι το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε το μόνο υπαρκτό σχέδιο ασφαλούς εξόδου από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...