Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Καταψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης τις διατάξεις για το ΤΕΕ

Καταψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης στη Βουλή τις διατάξεις νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών που αφορούν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Υπέρ της διάταξης τάχθηκαν με 145 ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 117 κατά ενώ 12 ψήφισαν “παρών”.


Επίσης, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υπερψηφίστηκε με 145 "ναι", έναντι 127 "όχι" και 2 "παρών", το άρθρο που προβλέπει διόδια στους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού. Ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε "παρών" για τα διόδια.

Και τα δύο άρθρα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν και τις δύο διατάξεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε "όχι" στη διάταξη για τα διόδια και "παρών" για το ΤΕΕ.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική με αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αντίθεση του να παραχωρηθούν αρμοδιότητες και εξουσίες που είχε μέχρι σήμερα το δημόσιο.

Για το θέμα είχε προηγηθεί σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου και του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης έχει κάνει λόγο για απαράδεκτες ρυθμίσεις που συνέταξαν μανδαρίνοι του υπουργείου και συνιστούν σκάνδαλο.

Ο υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις και ότι τα σκάνδαλα βρίσκονται μόνον στο μυαλό του πρώην Προέδρου της Βουλής, τον οποίο επίσης κατηγόρησε ότι μεταφέρει στη Βουλή τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, για να μην περάσουν οι διατάξεις που εισηγείται.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...