Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το παρασκήνιο της κόντρας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στα ύψη αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες η πολιτική αντιπαράθεση αρχής γενομένης κιόλας από χθες και το επίμαχο ζήτημα της ενδεχόμενης πρόκλησης εκλογών μέσω της επικείμενης μη-ψήφισης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που προανήγγειλε η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς για την Νέα Δημοκρατία, θεωρείται μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκαλυφθεί αφενός η ένδεια πολιτικών θέσεων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά αντέδρασαν με ένταση στην επιλογή της Κουμουνδούρου να εμπλέξει στην πολιτική αντιπαράθεση και στα εκλογικά σενάρια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και να διακινήσει σενάρια μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και στους σταθερά υψηλούς τόνους και τη σκανδαλολογία που συντηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, με σκοπό να προκαλέσει τεχνητή πόλωση ενόψει εκλογών.

«Να το καταλάβετε καλά, Πρόεδρο της Δημοκρατίας επόμενο θα εκλέξει η Βουλή στην οποία θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Παρά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που έπονται, το μεγάλο στοίχημα του πλεονάσματος και της ρύθμισης του χρέους και κυρίως τον εθνικό στόχο εξόδου από τον κύκλο της ύφεσης, οι υψηλοί τόνοι αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα, που είναι, ήδη, εξόχως προεκλογική.

Είναι ενδεικτικό του πολωμένου κλίματος πως χθες, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές του να ανεβάσουν τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την πολιτική μάχη σε σπίτια, αγορές και καφενεία. Στελέχη της Ν.Δ. που μετέβησαν στο Μαξίμου, προκειμένου να ευχηθούν στον κ. Σαμαρά για την ονομαστική του εορτή, άκουσαν τον πρωθυπουργό να τους καλεί να δώσουν μάχη για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και ταυτόχρονα για να «αποκαλύψουν» την πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του.

Στο επίκεντρο της πολεμικής δεν θα βρεθούν μόνον οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ευρώπης και το ενδεχόμενο να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά, πρωταρχικά, η συμμαχία του κ. Τσίπρα με περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης καθώς και οι θέσεις της Κουμουνδούρου έναντι της τρομοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές του να μιλούν με αποδείξεις και ονόματα, να αποκαλύπτουν τις συνιστώσες που στηρίζουν την τρομοκρατία, που θεωρούν «πολιτικούς κρατούμενους» τους εκτελεστές της 17Ν, τα στελέχη της Κουμουνδούρου που πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών.

Παράλληλα, τους ζήτησε να αναδείξουν τον περιθωριακό πολιτικό ρόλο του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη και το γεγονός ότι στους συνομιλητές του περιλαμβάνονται άκρως ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, μεταξύ των οποίων -όπως αναδεικνύει και ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου- «ακόμα και κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...