Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τα εθνικά θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων Βενιζέλου - Κέρι

Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα συζητηθούν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου, με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).


Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον κ. Κέρι για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.


Η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει, εκτός από τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, την ενέργεια, την τρομοκρατία, τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ευρωατλαντικών σχέσεων.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις και με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θα ενημερώσει στελέχη δεξαμενών σκέψης τόσο για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, όσον και για την ελληνική οικονομική κατάσταση και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει από την αμερικανική πρωτεύουσα την Παρασκευή το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...