Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Συμφωνία Ευ. Βενιζέλου και «58» για ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο

Καταρχήν συμφωνία για από κοινού εκλογική κάθοδο στις ευρωεκλογές επετεύχθη στη δίωρη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με το Συντονιστικό των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων,που διεξήχθη στο υπουργείο Εξωτερικών.


Επρόκειτο για εποικοδομητική, ουσιαστική και φιλική συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μετά το πέρας της συνάντησης.

«Κοινός τόπος» της συζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, είναι να συγκροτηθεί ένα ευρωψηφοδέλτιο ενωτικό, αξιοκρατικό και ανανεωτικό, το οποίο να στείλει μήνυμα ανανέωσης και δύναμης του χώρου.

Από την πλευρά τους στελέχη του Συντονιστικού, ανέφεραν ότι λύθηκαν τα ζητήματα και οι «παρεξηγήσεις» που είχαν προκληθεί σε μερίδα των «58» με αφορμή την απόφαση να υπάρξει σταυροδοσία στο ευρωψηφοδέλτιο, και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μελλοντικά βήματα του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε απόλυτη συνεννόηση ως προς το ότι το ευρωψηφοδέλτιο.

Χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινήσεις επεσήμαναν ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να συγκροτηθεί με συνεννόηση και συναίνεση και να εμπεριέχει τα στοιχεία της «ενότητας του χώρου, της αξιοκρατίας και της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού»

Τώρα οι δύο πλευρές πρέπει να «τρέξουν» οι διαδικασίες συγκρότησης της οργανωτικής επιτροπής για τη Συνδιάσκεψη και εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Στη Συνδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου παρουσία του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την Προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σούλτς, αναμένεται να «κλειδώσουν» τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Στο ΠΑΣΟΚ φέρονται διατεθειμένοι να μην συμπεριλάβουν στη λίστα κορυφαία ονόματα του κόμματος προκειμένου να αφήσουν ανοιχτό το δρόμο σε νέα στελέχη.

newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...