Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Στουρνάρας: Μη βιάζεστε, θα τα πάρουμε τα λεφτά της λίστας Λαγκάρντ

Συνάντηση στο ΣΔΟΕ με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρουσία του ειδικού Γραμματέα του Σώματα Στέλιου Στασινόπουλου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στους ελέγχους υποθέσεων όπως της λίστας Λαγκάρντ.


«Συζητήσαμε με τους οικονομικούς εισαγγελείς πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ έχουν καθοριστεί από το νόμο και ότι αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι υπάρχει καλύτερη συνεργασία αναφορικά με το τι είδους στόχοι τίθενται και που επικεντρώνονται οι έλεγχοι.

Ο υπουργός δήλωσε ευχαριστημένος από το μέχρι τώρα έργο σχετικά με τους ελέγχους και αισιόδοξος για την πορεία τους. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ήδη με νομοθετική διάταξη έχει επιτραπεί ο μερικός φορολογικός έλεγχος των φορολογούμενων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για όσους έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Αλλά και οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, δέχθηκαν ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ και στο σημείο αυτό εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι έλεγχοι θα προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Παράλληλα όμως, συνέστησε υπομονή για ουσιαστικά αποτελέσματα της λίστας Λαγκάρντ: «Μη βιάζεστε ... θα έχουμε σύντομα εισπρακτικά αποτελέσματα», υποστήριξε όταν τον ρώτησαν για ποιο λόγο δεν έχει εισπραχθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ο υπουργό.

Όσο για το αν επαρκούν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών προκειμένου  να φέρουν σε πέρας τους ελέγχους, απάντησε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μεγιστοποιήσει τον αριθμό τους.

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομιών με τους οικονομικούς εισαγγελείς πραγματοποιήθηκε ύστερα από την πρωτοβουλία των δικαστικών λειτουργών  να αναθέσουν σε προϊσταμένους εφοριών ελέγχους υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...