Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Παπανδρέου: Η Μέρκελ μας επέβαλε το ΔΝΤ

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στο London School of Economics και «κάρφωσε» την Γερμανίδα καγκελάριο – Τι είπε για το δημοψήφισμα που δεν έκανε το 2010 και το πρότεινε το 2011 με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπήσει όλη η Ευρώπη

Συνεχίζει τις διαλέξεις ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά μίλησε στο London School of Economics (LSE) με θέμα το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην ομιλία της Δευτέρας στο LSE ο κ. Παπανδρέου, για ακόμη μία φορά, επανέλαβε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ ήταν εκείνη που επέβαλε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικούς Ταμείου (ΔΝΤ)  στο πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας, επειδή «δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν για την επίβλεψη της Ελλάδας».

«Όταν ήμουν πρωθυπουργός και οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω», αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 και επέλεξε το 2011 -κάτι που έφερε τα πάνω κάτω στις αγορές και την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο- ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι δεν υπήρχε σχετικός νόμος και η χώρα βρισκόταν σε ανάσα δύο ημερών από την χρεοκοπία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός προέβλεψε, μεταξύ άλλων, ότι το 2050 καμία χώρα της Ένωσης δεν θα βρίσκεται στο κλαμπ των G20, ενώ πρότεινε την εκλογή του προέδρου της Ε.Ε. απευθείας από τους πολίτες της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...