Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Βούτσης: Αποθέωση του πολιτικού καιροσκοπισμού η κατάργηση της ευρωλίστας

Σημείωσε ότι για την Αριστερά η λίστα των ευρωεκλογών δεν ήταν ποτέ προνόμιο του αρχηγού, αλλά ενέπιπτε σε διαδικασία εσωκομματικού δημοψηφίσματος


Ως «αποθέωση του πολιτικού καιροσκοπισμού» χαρακτήρισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης τις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις για κατάργηση της λίστας και την επιλογή ευρωβουλευτών με «σταυρό» προτίμησης αλλά και την κατάργηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες.


Ο κ. Βούτσης είπε ότι «Οι κύριοι της συγκυβέρνησης είναι αδιόρθωτοι. Ξεκίνησαν από την αλλαγή της ημερομηνίας ώστε να μη διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών, οδηγώντας εσκεμμένα σε αποχή» και πρόσθεσε «και προχωρούν με μία διπλή ενέργεια. Στο όνομα των αποφάσεων του ΣτΕ που δεν έχουν έρθει όμως ως νομοθετική ρύθμιση, καταστρατηγούν την ψήφο 10800 νομίμων μεταναστών και το πιο κρίσιμο φέρνουν σταυρό στις ευρωεκλογές, όπου όλοι αντιλαμβάνονται ότι δίνει προτεραιότητα στο star system και όσους έχουν έδρα την Αττική όπου βρίσκεται ο μισός πληθυσμός». Πάντως σημείωσε ότι για την Αριστερά η λίστα των ευρωεκλογών δεν ήταν ποτέ προνόμιο του αρχηγού, αλλά ενέπιπτε σε διαδικασία εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...