Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Φωτεινή Πιπιλή: Προτείνω η ΝΔ να στηρίξει Μπουτάρη


- «Προτείνω η ΝΔ να στηρίξει Μπουτάρη – Να παραιτηθούν από τις Βουλευτές έδρες όλοι οι Βουλευτές υποψήφιοι για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

- «Να μπει Εισαγγελέας Αισθητικής στη Βουλή και το … Υγειονομικό για ορισμένους»

- «Συχνά οι γυναίκες με τη συμπεριφορά μας εξευτελίζουμε το φύλο μας»

Ανατρεπτική, όπως συχνά, η Βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή στην πρωινή της συνέντευξη στον ρ/σ ΒήμαFm 99,5 και τον Δημήτρη Τάκη. Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν την ενδιαφέρει η υποψηφιότητά της για τον Δήμο Αθηναίων παρά το βαρύ αυτοδιοικητικό βιογραφικό της. Σημειώνεται ότι η Φωτεινή Πιπιλή έχει σπάσει κάθε πανελλήνιο ρεκόρ εκλεγόμενη σαρωτικά πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος επί 3 συνεχείς τετραετίες. Σας αποστέλλουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξή της.


Για την φημολογούμενη υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Αθηναίων
«Έλειπα μια εβδομάδα στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης και πληροφορήθηκα για το ρεπορτάζ του έγκριτου Κωνσταντίνου Ζούλα στην έγκριτο «Καθημερινή» αλλά δεν είχα και δεν έχω ιδέα. Από την προηγούμενη τετραετία είχα τοποθετηθεί με έναν αιρετικό, θα έλεγα, αλλά πολύ ειλικρινή τρόπο. Θεωρώ απαράδεκτο για ένα τόσο ευαίσθητο για την κοινωνία θεσμό, όπως αυτόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να χρησιμοποιείται με τη συνεχή υποψηφιότητα εν ενεργεία Βουλευτών. Πρώτον, έχω ένα πάρα πολύ θετικό βιογραφικό στον Δήμο Αθηναίων – δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς – αλλά είμαι Βουλευτής. Παλεύω για την πόλη μου λυσσαλέα γιατί έχει εγκαταλειφθεί – δυστυχώς – από την πολιτική η πόλη αλλά και από τους Δημάρχους, που χρησιμοποιούν τους Δήμους για πολιτική ή κομματική ανέλιξη. Δεν μπορώ να πάρω πίσω τις διαχρονικές μου απόψεις ότι ο Δήμαρχος πρέπει αποκλειστικά να είναι άνθρωπος – πολίτης από την κοινωνία, όχι από τη Βουλή  αλλά όχι και από τον κομματικό σωλήνα».

Οι Βουλευτές να παραιτούνται πριν κατέβουν ως υποψήφιοι - Όχι σε υποψηφίους με «καβάτζα» την Βουλευτική έδρα.
«Πράγματι η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων είχε θετικό πρόσημο, είναι ένας νέος άνθρωπος, είναι ευχάριστη φυσιογνωμία, έχει δηλαδή θετικά στοιχεία, αλλά δεν είναι Αθηναίος – παίζει ρόλο – και είναι και ένα άτομο το οποίο το μάθαμε – δυστυχώς – από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Όποιος Βουλευτής εν ενεργεία όντως ενδιαφέρεται να προσφέρει στην πόλη του, την οποιαδήποτε πόλη, οφείλει να ακολουθήσει το μοναδικό, λαμπρό παράδειγμα του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε από Βουλευτής και εν συνεχεία αυτή του η τόλμη τον οδήγησε στον δημαρχιακό θώκο. Δεν μπορεί να μπαίνεις στη Βουλή, μετά να έχεις «καβάτζα» τη βουλευτική σου έδρα, να μπαίνεις με το «πιστόλι στον κρόταφο», να εκμεταλλεύεσαι το μηχανισμό ενός υποψήφιου Δημάρχου και να επιστρέφεις μετά στη Βουλή. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά και ισχύουν και για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Όταν ο Τρίτσης επελέγην – μια καταπληκτικά έξυπνη κίνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – για τον Δήμο Αθηναίων, να σας θυμίσω ότι βρήκε από την πρώτη Κυριακή με 50,15%, όχι επειδή υπήρξε πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά ήταν μια λαμπρή, κοσμογυρισμένη, επιτυχημένη, ως πολεοδόμος, προσωπικότητα και πραγματικά τέτοια πρόσωπα χρειάζονται και σήμερα».

Θέλει «Μπουτάρηδες» η Τοπική Αυτοδιοίκηση
«Εγώ από τις προηγούμενες εκλογές είχα τοποθετηθεί υπέρ του να στηρίξουμε τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Δεν αλλάζω εγώ την γνώμη μου. Θέλει «Μπουτάρηδες» η Τοπική Αυτοδιοίκηση και «Πιπιλές», όπως είχα πει και παλαιότερα, με την έννοια ότι εγώ ήμουν της κοινωνίας άνθρωπος, δεν είχα σχέση ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον κομματικό μηχανισμό. Ο κ. Μπουτάρης είναι Θεσσαλονικιός, είναι «κιμπάρης», είναι ένας άνθρωπος χορτασμένος στη ζωή του, είναι κοσμογυρισμένος, έχει αντίληψη του τι σημαίνει «πόλη». Η πόλη δεν είναι για να κάνουμε «τραλαλά-τραλαλό», ούτε να φέρνουμε «κιτς» συμπεριφορές στον πολιτιστικό – για παράδειγμα – τομέα».

Εξαιρετικές οι επιλογές της Ν.Δ. για τον Δήμο Αθηναίων διαχρονικά
«Επειδή όμως ξέρω καλά τον Δήμο Αθηναίων όσο κανείς δεν τον γνωρίζει, οι προσωπικότητες που επέλεγε διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες, ακόμα κι όταν ήταν  Βουλευτές γιατί άλλο να λέγεσαι Μιλτιάδης Έβερτ, άλλο Δημήτρης Αβραμόπουλος, άλλο Ντόρα Μπακογιάννη, που είναι άνθρωποι όταν πήγαιναν στο εξωτερικό – εγώ έζησα και τον κ. Αβραμόπουλο όταν πηγαίναμε στο εξωτερικό και την κ. Μπακογιάννη – έχουν μια άλλη ευρωπαϊκή, διεθνή αντίληψη».

Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Περιφέρειες με το «πιστόλι στον κρόταφο»
«Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, είναι άλλο να μου κατεβάζεις με το «πιστόλι στον κρόταφο» υποψηφίους. Όταν στις 13 Περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει, τους περισσότερους με το «πιστόλι στον κρόταφο», 8 εν ενεργεία Βουλευτές, αυτό δείχνει ότι δεν έχει προσωπικότητες της κοινωνίας για να βάλει στο δύσκολο θεσμό της Περιφέρειας. Εδώ η Νέα Δημοκρατία κάνει πολύ καλλίτερες επιλογές γιατί η πλειοψηφία είναι ήδη εκλεγμένη, ήδη επιτυχημένη, για παράδειγμα ο κ. Αγοραστός, ο κ. Καχριμάνης στην Ήπειρο. Άρα, σε αυτό η Ν.Δ. είναι πολύ πιο μπροστά».

Δεν μπορεί οι Βουλευτές, άντρες και γυναίκες, να συμπεριφέρονται σαν τα τελευταία κουτσαβάκια. Ας σοβαρευτούμε!
«Νομίζω ότι η Βουλή έχει το χειρότερο πολιτικό προσωπικό στην παρούσα φάση, άντρες και γυναίκες οι οποίοι βγήκαν τυχαία λόγω του εκλογικού συστήματος και του εκλογικού νόμου. Δεν έχουν ούτε την παιδεία, ούτε την ανατροφή, ούτε την πολιτιστική διάσταση να υπηρετήσουν έναν Θεσμό που προβλέπει συνταγματικά ότι ο Βουλευτής είναι ο αντιπρόσωπος του Έθνους και δεν μπορεί αρκετοί να συμπεριφέρονται, άντρες και γυναίκες, σαν τα τελευταία κουτσαβάκια. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να ντύνονται οι μεν σαν να πηγαίνουν στην πλαζ, οι δε να ντύνονται με ταγιεράκια σε επίπεδο «βινυλίου». Θυμάστε το βινύλιο που «γυάλλλιζε»,  με 3 λάμδα παρακαλώ. Πρώτα από όλα, είχα πει κάποτε μετά από διάφορα συμβάντα τραγελαφικά για το ντύσιμο ορισμένων γυναικών ότι θα πρέπει να μπει εισαγγελέας αισθητικής και να μπει και το υγειονομικό, επίσης, για ορισμένους. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που συμβαίνει στη Βουλή. Εγώ, λοιπόν, όταν άκουσα ότι μαζεύτηκαν οι γυναίκες της Βουλής να μιλήσουν για σεξισμό, είπα αυτό που λέω πάντα: «πολλές φορές οι γυναίκες εξευτελίζουμε το γυναικείο φύλο με τις κατινίστικες συμπεριφορές μας, με τις υστερίες μας». Όταν είσαι δυναμική γυναίκα και εκλέγεσαι Βουλευτής, δεν μπορείς μετά να λες «βοήθεια, βοήθεια. Μαμά μου, με πειράζουν!» Είμαστε ώριμοι πολίτες και οι γυναίκες προσβάλλουν, επίσης, γυναίκες Βουλευτές και γυναίκες Βουλευτές προσβάλλουν άντρες Βουλευτές. Να σοβαρευτούμε, λοιπόν. Τον εισαγγελέα αισθητικής, βέβαια, πρέπει να τον θεσπίσουμε και για όλους τομείς, και για Δημάρχους, ας πούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...