Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

«Ο δικέφαλος ΣΥΡΙΖΑ παραβλέπει ότι η έξοδος στις αγορές σηματοδοτεί και την έξοδο από το μνημόνιο»

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί η πορεία του προϋπολογισμού και τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.


Το υπουργείο Οικονομικών περνά στην αντεπίθεση, εκδίδοντας σκληρή ανακοίνωση και επιρρίπτοντας ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση πως επιδίδεται σε ασκήσεις καταστροφής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διένειμε non paper προκειμένου να αμφισβητήσει το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτυγχάνει η κυβέρνηση.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΟΙΚ:

Αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό αμφισβητούνταν ως αδιανόητο, δηλαδή την επιτυχία πρωτογενούς πλεονάσματος, που ήδη πετύχαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην το «πανηγυρίσουμε»!

Φαίνεται να μην ενδιαφέρεται ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί και θα είναι –σε πείσμα πολλών- υψηλότερο σε σχέση με αυτό που είχε προϋπολογιστεί, θα γίνει επίσης και χειροπιαστό για τους εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας που θα δουν την πραγματική ενίσχυση του εισοδήματός τους. Τόση είναι η αγωνία των δυο κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τους πιο αδύναμους...

Άλλωστε, το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση είναι το ακριβώς αντίθετο από την αύξηση της φορολογίας κατά 10 δις ευρώ που προτείνουν τα στελέχη του.

Το πλέον εντυπωσιακό της άτυπης ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ότι καλεί την κυβέρνηση να μην βγει στις αγορές, γιατί «αν βγούμε θα είναι με υψηλό επιτόκιο», όπως υποστηρίζει. Παραβλέπει έτσι, το δικέφαλο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έξοδος στις αγορές σηματοδοτεί και την έξοδο από το μνημόνιο.

Δεν αντιλαμβάνεται, δηλαδή, ότι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι εκείνο που θα μας επιτρέψει να βγούμε στις αγορές. Και ότι η πολιτική του νοικοκυρέματος και της ανόρθωσης της οικονομίας είναι εκείνη που θα μας επιτρέπει να βγαίνουμε στις αγορές με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά επιτόκια.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο αλλά χρειάζεται τον «μπαμπούλα» των μνημονίων που τελειώνουν, προκειμένου να έχει λόγο ύπαρξης, ας το πει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...