Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χατζησωκράτης: Nέο πακέτο βοηθείας-δάνειο, σημαίνει νέο Μνημόνιο και παράταση της αυστηρής εποπτείας

Συνέντευξη του Δημήτρη Χατζησωκράτη, μέλους της Ε.Ε. και υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, στη Δημόσια Τηλεόραση


Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση και στην εκπομπή «Επικαιρότητα» σχετικά με τις... προτάσεις για νέο δάνειο της Ελλάδας, υπογράμμισε:
«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, που θα διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στο να μη χρειαστούμε ως χώρα νέο πακέτο βοηθείας-δάνειο, γιατί αυτό θα σημαίνει νέο Μνημόνιο και παράταση της αυστηρής εποπτείας.

Έχουμε υποστηρίξει σταθερά ότι η αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού μπορεί να υπάρξει με τη χρονική μετακύλιση των ομολόγων. Με την έννοια αυτή, έχουμε κρίνει ότι σχετικές παλαιότερες προτάσεις της κυβέρνησης είναι σε θετική κατεύθυνση. Είτε αφορούν τη μετακύλιση των ομολόγων των 4,4 δις ευρώ, που δόθηκαν το 2009 από το δημόσιο και λήγουν το 2014 για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έναντι προνομιούχων μετοχών (νόμος Αλογοσκούφη), είτε τη μετακύλιση των ομολόγων που έχουν στη διάθεσή τους κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών (τα ΑNFA΄s) ή αφορούν, ως άλλη εκδοχή, την αξιοποίηση των αναξιοποίητων κεφαλαίων του ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά τα stress tests,. Αρκεί φυσικά να συνεχίσουν να στηρίζονται απ΄αυτήν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...