Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ALCΟ: Τέταρτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το Ποτάμι

Ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για Το Ποτάμι λίγες μόνο ημέρες μετά τη ίδρυσή του ενόψει Ευρωεκλογών.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναδεικνύεται σε τέταρτη πολιτική δύναμη με 5,7% όσον αφορά την πρόθεση ψήφου.
Το Ποτάμι αντλεί τις ψήφους του κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 12,8% και από τους ΑΝΕΛ σε ποσοστό 12,1%. Μεγάλο ποσοστό ψήφων λαμβάνει και από το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 8,1%, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 7,7%. Πολύ μικρές είναι οι διαρροές από τη ΝΔ σε ποσοστό 1,9% και από το ΚΚΕ μόλις στο 1,1%.

Πρώτο κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του NewsIt, παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9% έναντι 20% της ΝΔ, με Το Ποτάμι να κλείνει την ψαλίδα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος με τη διαφορά να φτάνει στο 0,9% -έναντι διαφοράς 1,4%, στην προηγούμενη δημοσκόπηση- γεγονός που δείχνει πως το Ποτάμι μειώνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, με τα ποσοστά της να φτάνουν στο 6,9%. Ακολουθεί Το Ποτάμι με 5,7%, πέμπτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΚΚΕ με 5,2%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.

Από την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών δηλώνει πως θα απέχει το 7,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι σε υψηλά ποσοστά φτάνουν στο 13,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...