Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Φ. Κουβέλης: Συνάρτηση αλλαγής πολιτικής με εκλογή ΠτΔ

Την αλλαγή πολιτικής με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συσχετίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, διαφορετικά, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» δεν θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος, για την εκλογή, αριθμός των 180 ψήφων.


Στην ερώτηση εάν ο ίδιος ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας δηλώνει ότι «είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνω τη μάχη από τις γραμμές του κόμματος μου και διεκδικώ την εφαρμογή πολιτικών που πιστεύω. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετική με την Προεδρία μπορεί να λειτουργεί ακόμα και αποπροσανατολιστικά».


Ο ίδιος τονίζει ότι ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι «η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και τους ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού» και σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΗΜΑΡ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, «ώστε το εκλογικό ποσοστό να είναι το καλύτερο δυνατόν».

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει, «δεν πρόκειται να στηρίξουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές».

Σε ότι αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες δηλώνει πως «άν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας, η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης», αλλά στο ερώτημα με ποιούς θα συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ λέει «με τις δυνάμεις που μπορούμε να συμπέσουμε προγραμματικά. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτικό γάμο για τη νομή της εξουσίας».

 ΟΛΗ Η Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» και στη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...