Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη

«Τον Μάη που έρχεται, σε λιγότερο από 90 ημέρες, είναι στο χέρι των λαών πετάξουν στο καλάθι των άχρηστων της ιστορίας τα νεοφιλελεύθερα ζόμπι που παράγουν διαφθορά, λιτότητα, ανεργία και φτώχεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη της σλοβενικής «Ενωμένης Αριστεράς».


Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία  σημείωσε ότι αποτελεί  εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις στην Ουκρανία προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ισχυρές χώρες στην Ευρώπη με την ιστορική ευθύνη να μην επιτρέψουν να ξαανασυμβεί η δίωξη των Εβραίων, των μειονοτήτων και των κομμουνιστών. Αυτό που χρειαζόμαστε αμέσως είναι ειρηνική διευθέτηση της κρίσης. Ο μόνος που δικαιούται να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο ουκρανικός λαός, με δημοκρατικό τρόπο».

Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει από μόνη της τις προϋποθέσεις για αλλαγή πολιτικής και ένα νέο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα είναι η αρχή του τέλους για τη λιτότητα στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...