Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Νικολόπουλος: «Ταράξτε τους με την ψήφο σας»

Με αφορμή την συνάντηση με τους Β. Πολύδωρα (Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό) και τον Χρ. Ζώη που είχε ως αντικείμενο την συμπόρευση για τις Ευρωεκλογές, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:


«H απόφαση συνεργασίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, καθώς και του Κινήματος Ανατροπής για την Αττική και την Ευρωβουλή, με την Ένωση για τον Λαό και την Πατρίδα, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η αρχή για την δημιουργία μίας πολύ μεγάλης συμμαχίας των αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και πριν τις κάλπες του Μαΐου.


Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μόνο μία τέτοια συμμαχία, η οποία μάλιστα μπορεί να υπερβαίνει τα ιδεολογικά «φράγματα» μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς, απηχώντας μία πανεθνική αντίληψη, θα έχει την απαιτούμενη ισχύ, ώστε να σπάσει τα δεσμά της χώρας και να πείσει φίλους και εχθρούς για την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και την ανάγκη αλλαγής πλεύσης, με βάση ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, μέσω του οποίου θα «ανασάνει» ο λαός και παράλληλα θα γεννήσει βάσιμες ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας.

Η ραγδαία αποσύνθεση του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα των τελευταίων ετών, δεν υπήρξε απλά ένα αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης. Πιστεύω ότι είχε προβλεφθεί και μελετηθεί από το ντόπιο και ξένο οικονομικό κατεστημένο, ώστε το πολιτικό δυναμικό να κατακερματιστεί και ακόμα και οι υγιείς δυνάμεις του να μην έχουν δύναμη αντίδρασης. Με άλλα λόγια, η λογική του «διαίρει και βασίλευε» που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να αναπτύσσεται μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού στην ελληνική κοινωνία, εφαρμόστηκε και στην πολιτική, ώστε ακόμα και οι «καθαροί» πολιτικοί, είτε να υποκύπτουν και να το βουλώνουν, είτε να εξοβελίζονται και να απομονώνονται, μη έχοντας ουσιαστική δύναμη αντίστασης στην λαίλαπα και στο ξεπούλημα της χώρας.

Γι’ αυτό και ευθύς εξαρχής, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες επιζητήσαμε τη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού μετώπου. Και ακόμα την επιζητούμε.

Γι’ αυτό και εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση και χαρά μας, για την συμπόρευση με την Ένωση για τον Λαό και την Πατρίδα, η οποία ήρθε μέσα από ειλικρινή διάλογο και την κοινή πεποίθηση πως ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας που είναι μπροστά μας δεν χρειάζεται τα κακώς εννοούμενα «αρχηγιλίκια», ούτε εγωισμούς και παλαιοκομματικά τερτίπια, παρά μόνο «στρατιώτες» στην πρώτη γραμμή, έτοιμους για τις μεγάλες μάχες που απαιτούν όλες οι μεγάλες ανατροπές.

Βέβαια, για να μην παρεξηγούμαστε, οι δικές μας μάχες είναι πολιτικές και πεποίθησή μας είναι πως οι ανατροπές μπορούν να επέλθουν μόνο με δημοκρατικό τρόπο, διαφορετικά ο τόπος μπορεί να μπει σε μεγάλες περιπέτειες και οι πληγές που θα ανοίξουν, θα είναι ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες.

Έτσι, το μόνο που ζητάμε – και θ’ αγωνιστούμε γι’ αυτό – είναι την ενότητα του λαού και την απόφασή του να βάλει στην άκρη τον φόβο και την απόγνωση, παίρνοντας στα χέρια του τις τύχες του. Και αυτό θα συμβεί τάχιστα, εφόσον τον Μάιο, οι πολιτικές που εκπροσωπούν το μνημόνιο και το οικονομικό κατεστημένο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, υποστούν εκλογική πανωλεθρία.

«Ταράξτε τους με την ψήφο σας» λέμε. Και βλέπουμε πως ολοένα και πιο πολλοί Έλληνες είναι έτοιμοι να το κάνουν. Κατά τη γνώμη μου, οι κάλπες του Μάιου θα σημάνουν και το τέλος του καταρρέοντος συστήματος της μνημονιακής λαίλαπας. Και αν αυτό συμβεί, τότε όλοι θα μπορούμε να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι.

Εγώ, ο Β. Πολύδωρας και ο Χρ. Ζώης θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε η αισιοδοξία να επιστρέψει στα σπίτια των Ελλήνων. Και ελπίζουμε, κοντά μας και δίπλα μας να σταθούνε και άλλες πολιτικές δυνάμεις… «

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...