Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μιχελογιαννάκης για ΧΑ: «Τα κόμματα πρέπει να κρίνονται από τη λαϊκή ετυμηγορία»

Παρά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όταν το θέμα έρθει σε ψηφοφορία στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελογιαννάκης διατύπωσε την άποψη πως τα κόμματα πρέπει να κρίνονται από τη λαϊκή ετυμηγορία και όχι από τη Δικαιοσύνη.


«Τα κόμματα κρίνονται - και έτσι πρέπει - μόνο από τον λαό, με την ψήφο του» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «αν μελετήσει κάποιος τη δικογραφία, θα δει ότι όσοι διώκονται ενέχονται σε οπλοκατοχή, χρήση βίας, υπάρχουν στοιχεία για παραστρατιωτική οργάνωση, για εγκληματική δραστηριότητα, νεοναζιστικές δράσεις. Όλα αυτά οφείλει να τα εξετάσει η Δικαιοσύνη. Το ιδεολογικό της, όμως, πρόσημο δεν είναι θέμα νομικό, αλλά δημοκρατίας. Άρα, αν βγάλεις παράνομο το κόμμα, οφείλεις να στείλεις στη Δικαιοσύνη τα χιλιάδες μέλη του».


Ο βουλευτής σημειώνει ακόμη ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων, τρεις βουλευτές της ΧΑ δεν ενέχονται πουθενά και συνεπώς η άρση ασυλίας θα πρέπει να αποφασιστεί για όσους πρέπει να δικαστούν και για τα υπόλοιπα να κρίνει ο λαός με την ψήφο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...