Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Στρατούλης: «Ταπεινωτικές οι απαιτήσεις της τρόικας»

Οι νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας για τη θέσπιση δικαιώματος των επιχειρήσεων για ανταπεργία, για ουσιαστική κατάργηση των τριετιών και για απαγορευτικές προϋποθέσεις κήρυξης απεργιών, που προστέθηκαν σε αυτές για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, είναι θρασύτατες, προκλητικές και ταπεινωτικές για το λαό και τη χώρα μας, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά θέματα.

Την ίδια στιγμή, ο Στρατούλης, επισήμανε ότι η τρόικα ουσιαστικά απαιτεί τη νομοθετική κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού και την νεκρανάσταση αντεργατικών νόμων (νόμος 330/1976, άρθρο 4 νόμου 1365/1983), που καταργήθηκαν μετά από μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας.

«Η πολιτική ευθύνη για την αποθράσυνση των τροϊκανών βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που με την εθελόδουλη και συμβιβαστική στάση της τους έδωσε το δικαίωμα να απαιτούν τόσο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, που αν τολμούσαν να τα ζητήσουν στις χώρες τους, θα τους «έπαιρναν με τις πέτρες», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...