Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Έμμεση παραίνεση Σουλτς στη ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με την «Ελιά»

Κάλεσμα για συμπόρευση όλων των σοσιαλδημοκρατικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρα της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας υπό τη σκέπη της συμμαχικής «Ελιάς» απηύθηνε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σουλτς,  καλώντας εμμέσως τη ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με το νέο συνασπισμό. 

 Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Σουλτς ήταν αφιερωμένο στην Ευρώπη, η οποία, όπως σημείωσε, είναι ζωτική ανάγκη να είναι «κοινωνική» και όχι υπό την ασύδοτη ηγεμονία των αγορών.


Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης σημείωσε πως ήρθε η στιγμή όλοι όσοι κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς να συνεισφέρουν προς την ίδια κατεύθυνση και είπε προς «όσους διστάζουν» ότι χρειάζεται την υποστήριξή τους.

«Είναι καλό να ενωθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς, όσοι διστάζουν ακόμα, αν με ακούν, δεν θα πρέπει να διστάζουν, θα πρέπει να έρθουν, να μας κάνουν πιο δυνατούς», ανέφερε.

Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στην ουκρανική κρίση λέγοντας πως αυτό που λαμβάνει χώρα στη χερσόνησο της Κριμαίας συμβαίνει όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη δύναμη του ενάντια στους αδυνάμους, ασκώντας έμμεσα κριτική στη Ρωσία.

Τόνισε παράλληλα ότι είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ως Ευρωπαίος και όχι στενά ως Γερμανός.

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκλεισε με την ομιλία του την διήμερη ιδρυτική συνδιάσκεψη του σχήματος, ενώ στη συνέχεια προσήλθε σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...