Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Ασυμβίβαστο με νομο για βουλευτές - υποψήφιους ευρωβουλευτές

Νομοθετική ρύθμιση ζητούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να θεσπιστεί το ασυμβίβαστο, αντίθετα με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας που πάρθηκε εσωκομματικά

«Η προσπάθεια για τη συσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, που συγκάλεσε ο ίδιος, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς»,προκειμένου να συζητηθούν θέματα, σχετικά με τις Περιφέρειες και τις επικείμενες εκλογές.

Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίασαν ένδεκα βουλευτές, (οκτώ ενημέρωσαν για την απουσία τους και τρεις δεν ενημέρωσαν) τέθηκε και θέμα ασυμβίβαστου, μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ κλίνει προς την άποψη ότι το ασυμβίβαστο πρέπει να ισχύσει, αλλά να προηγηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Βενιζέλος, στην σύντομη ενημέρωσή του προς τους βουλευτές, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τη θέση, που διατύπωσε, στη χθεσινή του ομιλία, σύμφωνα με την οποία μία δεύτερη αποτυχία της στρατηγικής εφόδου πρός την εξουσία, θα δημιουργήσει στον ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά προβλήματα, καθώς όλα θα πρέπει «να ξαναγραφούν από την αρχή». Είπε, επίσης, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να μη καταλαβαίνει ότι στη συνείδηση των πολιτών δεν είναι απλά, μια αντιμνημονιακή δύναμη, αλλά μέρος της κρίσης του πολιτικού συστήματος.

Στη συζήτηση για τις Περιφέρειες φάνηκε ότι δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα σχετικά με τις υποψηφιότητες στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Μακεδονία, όπου αναζητούνται υποψήφιοι, ενώ δεν έχει κλείσει ούτε το θέμα της Πελοποννήσου και η υποστήριξη στον Π. Τατούλη δεν θεωρείται δεδομένη.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι: Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Σαλτούρος, Μιχάλης Κασσής, Κώστας Τριαντάφυλλος, 'Αντζελα Γκερέκου, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Φίλιππος Σαχινίδης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την απουσία τους. Δεν ενημέρωσαν οι: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θάνος Μωραϊτης και Νίκος Σηφουνάκης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...