Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν στις ψηφοφορίες στη Βουλή οι Χρυσαυγίτες βουλευτές

Πρωτοβουλία προκειμένου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν είναι προφυλακισμένοι, σε περίπτωση που μετά την άρση της ασυλίας τους προφυλακιστούν κι αυτοί, να μπορούν να ψηφίζουν στις ψηφοφορίες στη Βουλή μέσω επιστολικής ψήφου θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ.


Στη βάση του σκεπτικού της Κουμουνδούρου είναι ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν έχουν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.


Η ηγεσία του κόμματος φοβάται ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στη μείωση του αριθμού των βουλευτών και συνεπώς της πλειοψηφίας των 150 συν 1 στη Βουλή προκειμένου να διευκολυνθεί το νομοθετικό της έργο.

Αν προφυλακιστούν και οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ζητούν οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση, μαζί με τους ήδη έξι προφυλακισθέντες, στη βουλή θα μείνουν μόνο τρεις βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται μεν ποινικά αλλά δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι (Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νικόλαος Μίχος).

Σε αυτήν την περίπτωση ο αριθμός των βουλευτών θα μειωθεί από 300 σε 185 κι όπως είναι φυσικό η πλειοψηφία θα «πέσει» στους 142 συν 1 διευκολύνοντας αφάνταστα το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης στη βουλή.

Το πρόβλημα για τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ότι, όπως λένε χαρακτηριστικά σε κατ' ιδίαν συνομιλίες, θα κατηγορηθούν από πολλά ΜΜΕ ότι «τους έπιασε όψιμο ενδιαφέρον για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής», επαναφέροντας από το παράθυρο και τη γνωστή θεωρεία των δύο άκρων.

Γι αυτό κάνουν λόγο για πρωτοβουλία «μέσω της θεσμικής οδού». Να ζητήσουν δηλαδή εκ νέου από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να επαναφέρει το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο της Βουλής, σημειώνοντας με νόημα ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν έχουν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα μέχρι τουλάχιστον να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.

Στην περίπτωση γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου της Βουλής υπέρ της επιστολικής ψήφου -με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, λένε στην Κουμουνδούρου, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς- ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός κόβει το δρόμο στις όποιες προθέσεις της κυβέρνησης να «παίξει» με την πλειοψηφία στη Βουλή αφετέρου «κρύβεται» πίσω από το Ν.Σ. και ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει ότι επιδιώκει την ασυλία των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...