Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Διάβημα από την ΠΓΔΜ για τα συνθήματα στην παρέλαση

Tο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στην οποία επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Αθήνα, στις 25 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν στην διάρκεια της παρέλασης στην Αθήνα «προκαλούν ανησυχία και θεωρούνται ως απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά που εκδηλώθηκε σε μία χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικής κοινωνίας στην περιοχή της Ν.Α Ευρώπης ».

«Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε τις ενέργειες των επισήμων αρχών της Ελλάδας για την καταδίκη του γεγονότος και για την απόδοση ευθυνών στους άμεσα εμπλεκόμενους, καθώς και τις αντιδράσεις των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και από την κοινωνία των πολιτών», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Πέτροφ, στη συνάντηση με την κ. Παπαδοπούλου, ζήτησε από την ελληνική πλευρά να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, για την παρεμπόδιση παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Πέτροφ, ότι τέτοια συμβάντα είναι καταδικαστέα και αναφέρθηκε στην αντίδραση και στα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την διερεύνηση του περιστατικού και την κίνηση των διαδικασιών για την απόδοση ευθυνών.

Χαρακτήρισε το γεγονός ως μεμονωμένο και σημείωσε ότι δεν εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, τόνισε ότι το περιστατικό δεν πρέπει να λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις και να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς όπως ανέφερε κάτι τέτοιο δεν θα ωφελούσε.
* Σε συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας προχώρησαν η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και εκπρόσωποι του «Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος», διαμαρτυρόμενοι για τα συνθήματα που ακούσθηκαν από τμήμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...