Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στον Γ. Παπανδρέου


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Ρόδο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα ραγδαία άνοδο των σπρεντ  νωρίτερα.

«Η χώρα ζει κρίσιμες στιγμές. Πολύ κρίσιμες…» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην προσυνεδριακή διάσκεψη για τον τουρισμό. 

«Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι το πρόβλημα, δεν είναι η λύση του»  ανέφερε. Πρόσθεσε επίσης ότι οι αγορές δεν εμπιστεύονται ένα κόμμα, «που όταν ήταν στην Αντιπολίτευση απέρριψε τα πολύ ηπιότερα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, μόλις βγήκε τα κατάργησε, ύστερα αρνήθηκε να πάρει μέτρα, ύστερα ενέπλεξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύστερα δεν ήθελε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύστερα κατέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και στο μεταξύ, ό,τι μέτρα κι αν έπαιρνε, δεν υποχωρούσαν τα spreads, γιατί είχε χαθεί η εμπιστοσύνη…».  

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ.  Παπανδρέου παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος από την προηγούμενη κυβέρνηση, ίδιο με αυτό που είχαν όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης, αλλά  «μέσα σε λίγους μήνες, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού, μοναδική στην Ευρώπη».

Κριτική άσκησε και για την προσφυγή σε έναν μηχανισμό στον οποίο συμμετέχει το ΔΝΤ. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο, με συμπληρωματικά και αντισταθμιστικά μέτρα για ταχύτερη μείωση του ελλείμματος, επισημαίνοντας πως μόνο η  χωροθετημένη και απόλυτα αξιοποιήσιμη περιουσία της ΚΕΔ, υπολογίζεται σε αντικειμενική αξία γύρω στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι  διάλεξε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για να περάσει τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»., υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων προβλημάτων απαιτεί 4 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει. Παρά την κριτική ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα μπορεί να σωθεί».
             
Κριτική άσκησε και στους οίκους αξιολόγησης για την υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων σε «σκουπίδια».  «Είναιαπαράδεκτο ένας ιδιωτικός Οίκος να τορπιλίζει τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χώρας. Και είναι αδιανόητο για την παγκόσμια αλλά κυρίως για την Ευρωπαϊκή κοινότητα να παρακολουθεί αμήχανη τέτοιες δραστηριότητες που θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την υπόσταση των θεσμικών μηχανισμών της» υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους δεν μπορεί να αποτελέσει καν επιλογή».

Για τον τουρισμό ανέφερε ότι   δεν είναι απλά μια μεγάλη πηγή εσόδων και ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά  είναι ταυτόχρονα και «ατμομηχανή» της Οικονομίας, καθώς  έχει πολλαπλές συνέργειες με άλλους κλάδους.  Ζήτησε επίσης να γίνει  «στροφή στην Ποιότητα».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ είπε:  «η εντολή αυτών που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου ήταν να τα αλλάξουμε όλα και να προχωρήσουμε. Να σαρώσουμε το χθες».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «η Ελλάδα πέρασε πολλά κι έμεινε όρθια» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όρθια θα μείνει και πάλι. «Θα μείνουμε μονιασμένοι κι αυτή τη φορά. Θα βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας. Θα βρούμε το δρόμο μας. Θα ξεπεράσουμε την κρίση. Και θα νικήσουμε» ανέφερε στο τέλος της ομιλία του. 
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...