Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ξεχωριστά συλαλλητήρια ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα

Flags of Coalition of the Radical Left support...Image via WikipediaΈντονες αντιδράσεις στα νέα μέτρα που φημολογείται ότι θα προωθήσει η κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009 ετοιμάζει η Αριστερά λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι «τα νέα μέτρα που φέρνουν τη Δευτέρα οι σύμμαχοι της κυβέρνησης και της ΝΔ, η Τρόικα, είναι προσυμφωνημένα και θα κλιμακώσουν τη βάρβαρη σφαγή των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

» Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν ο λαός απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα των κομμάτων των μονοπωλίων και της ΕΕ και πάρει αγωνιστική θέση απέναντί τους. Απέναντι στο μνημόνιο διαρκείας της φτώχειας και της ανεργίας», σημειώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς (στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ) καλεί σε συγκέντρωση και πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων και φοιτητών το απόγευμα της Δευτέρας, στο Πολυτεχνείο. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση του Δικτύου αναφέρεται ότι «την Κυριακή τελειώνει ο β΄γύρος των εκλογών και από Δευτέρα συνεχίζεται ο τρίτος γύρος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για την ανατροπή του επαίσχυντου μνημονίου και αποτροπή των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα».

«Οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκ των πραγμάτων συνδέονται με τους αγώνες και τα αιτήματα για την αποδέσμευση της χώρας και του λαού μας από το μνημόνιο, για την ακύρωση των κυβερνητικών αντεργατικών πολιτικών και την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου εγγυημένου μισθού» σημειώνει το Δίκτυο
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...