Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αλ. Τσίπρας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, είναι από χτες ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Με την επιστροφή της αντιπροσωπείας και του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα από το Παρίσι αναμένεται να ενταθούν οι πρωτοβουλίες ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, της απεργίας της 15ης Δεκεμβρίου αλλά και πιο άμεσα των επισκέψεων του Στρος Καν και του Όλι Ρεν τις προσεχείς μέρες στη χώρα μας. 

Στην απόφαση της ΚΠΕ υπήρξε αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων του επόμενου διαστήματος, όπου, ανάμεσα σε άλλα, δίνεται προτεραιότητα στο εργασιακό μέτωπο και τίθεται ως καθήκον η δημιουργία Επιτροπών Αντίστασης και Αλληλεγγύης σε κάθε χώρο και γειτονιά, δημιουργία νέων συνδικαλιστικών οργανώσεων και δικτύων αλληλεγγύης. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλ. Τσίπρας στην καταληκτική του ομιλία μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης της ριζοσπαστικής φυσιογνωμίας του κόμματος με εξωστρεφείς παρεμβάσεις στους μαζικούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελικό κείμενο της απόφασης της ΚΠΕ ενσωμάτωσε πολλά σημεία παρεμβάσεων ιδιαίτερα στον απολογισμό της εκλογικής μάχης και της τακτικής του κόμματος συνολικά αλλά και ειδικά στην Περιφέρεια Αττικής, περιλαμβάνοντας τελικά πολλά σημεία αυτοκριτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...