Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ξεκινά σήμερα το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στον Κεραμεικό, το πρώτο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Οι 700 σύνεδροι που εξελέγησαν από περίπου 5.500 μέλη σε 180 συνελεύσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν στο συνέδριο. 

Τις εργασίες θα ανοίξει στις 7 μ.μ. η Οργανωτική Επιτροπή και λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα απευθύνει ομιλία. Στις 7:50 μ.μ. θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Την Παρασκευή και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνουν τοποθετήσεις συνέδρων, ενώ το Σάββατο το απόγευμα και μέχρι το βράδυ θα τεθούν σε ψηφοφορίες οι Θέσεις και οι Καταστατικές Αρχές του κόμματος και θα συνοψίσει ο Φ. Κουβέλης.

Τέλος την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου, Γραμματέα και της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής που θα αριθμεί 110 μέλη, καθώς και η εκλογή της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Με αφορμή το συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ., το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θόδωρος Μαργαρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π. Τσούτσιας), μεταξύ άλλων είπε: «Η ΔΗΜ.ΑΡ. από το συνέδριό της φιλοδοξεί να οικοδομήσει μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για τη χώρα και την κοινωνία. Αυτό πρακτικά σημαίνει μια πολιτική που μπορεί να δίνει συναινέσεις σε όποια ορθά μέτρα προτείνει το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα, αλλά και να αντιπαρατίθεται σκληρά σε ασκούμενες πολιτικές που μεγεθύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Δηλαδή επιχειρούμε να κάνουμε κάτι που φαίνεται απλό: να ξαναβάλουμε την κοινή λογική στην πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων».
H OMΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ  ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...