Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. επιβαρύνει λιγότερο τον ιδιωτικό τομέα»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλυσε την πρόταση του κόμματος για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, την οποία και θα παρουσιάσει αύριο στις Βρυξέλλες στην ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και τον Επίτροπο Όλι Ρεν.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της τόνισε: «Το πρόγραμμά μας, αυτό που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι σοβαρά κοστολογημένο και μπορεί ν' αποτελέσει βάση για μια ευρύτερη εθνική συνεννόηση. Τα βασικά πλεονεκτήματά του είναι τα εξής: Είναι εμπροσθοβαρές, το 60% της προσαρμογής επιτυγχάνεται το 2012 κι έτσι απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας και επιτρέπει στην οικονομία να αρχίσει και πάλι ν' ανακάμπτει δυναμικά από το 2012. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτείνει το ακριβώς αντίθετο, μεταθέτοντας τις μεγάλες αλλαγές στο 2014-15, γιατί ουσιαστικά δε θέλει ν' αναλάβει το πολιτικό κόστος. Σε συνδυασμό με την ευρύτερη πλατφόρμα ευρωπαϊκής βοήθειας που επιδιώκουμε, θα επιτρέψει να γίνουν επενδύσεις και να μειωθεί ταχύτερα η ανεργία. Η πρόταση της Συμμαχίας εξασφαλίζει την επάνοδο της χώρας σε φυσιολογική κατάσταση μέσα σε μια τριετία. Η πρόβλεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι περισσότερο ρεαλιστική από το πρόγραμμα της κυβέρνησης, γιατί στηρίζεται κυρίως στη μείωση των δαπανών και όχι στην αβέβαιη αύξηση των φορολογικών εσόδων. Η σχέση δαπανών -εσόδων είναι 63% με 37%, αντί για 52% με 48% που προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε: «Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για ένα εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς είναι πολύ περισσότερο ρεαλιστική και φιλόδοξη από αυτή της κυβέρνησης, επιβαρύνει λιγότερο τον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί να επιτύχει μια ευρύτερη συναίνεση εντός της χώρας και μας επιτρέπει, κατά τη γνώμη μας, να κάνουμε μια καλύτερη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...