Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ»

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια οι παρεμβάσεις του «ξένου παράγοντα» στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος έχουν πολλαπλασιασθεί.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους και δεν αξίζει να τα επαναλάβω, παρά να υπενθυμίσω την τελευταία παρέμβαση, την έντονη μέχρι παρεξηγήσεως πίεση στην Ν.Δ. για συμμετοχή της στην Κυβέρνηση, τώρα που έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα σκληρών οικονομικών μέτρων.

Βεβαίως η άποψή μου είναι ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την πρωτοφανή πρόταση του Γ.Παπανδρέου για δημοψήφισμα και μπροστά στο φάσμα του διεθνούς διασυρμού, η συμβολική συμμετοχή της Ν.Δ. στην Κυβέρνηση και η στήριξη του κ.Παπαδήμου, ήταν μια ενέργεια πατριωτική που ως αποκλειστικό στόχο είχε την αποφυγή μιας ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας που θα μας γύριζε 50 χρόνια πίσω και θα κατέστρεφε τις προσπάθειες και τους αγώνες δύο ολόκληρων γενεών.

Συμμετοχή όμως με μία απαραίτητη προϋπόθεση.

Ότι ο Λαός δεν θα έμπαινε στην γωνία, ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν θα έμπαιναν στον γύψο, ότι σύντομα θα έπαιρνε τέλος το σημερινό κωμικοτραγικό θέαμα να μαλώνει ο ένας Υπουργός με τον άλλο για τις αρμοδιότητες τους, να προσπαθεί ο καθένας να περάσει την προσωπική του πολιτική και εν τέλει η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Κυβέρνησης να μη ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου αλλά για τα μέλλον του κόμματος τους το οποίο βρίσκεται σε κρίση,

Συμμετοχή με την προϋπόθεση ότι η σχεδόν ανώμαλη σημερινή κατάσταση θα τερματισθεί γρήγορα.

Συμμετοχή με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν εκλογές την 19η Φεβρουαρίου όπως συμφωνήθηκε προ ολίγων εβδομάδων μεταξύ των κομμάτων που ανέλαβαν την στήριξη της Κυβέρνησης Παπαδήμου ή έστω 15-20 ημέρες αργότερα.

Συμμετοχή με την προϋπόθεση ότι στις 19 Φεβρουαρίου θα γινόταν και πάλι ο Λαός Κυρίαρχος και Ρυθμιστής της κατάστασης.

Τις τελευταίες όμως ημέρες βλέπω και πάλι τον «ξένο παράγοντα» να αρχίζει να καλλιεργεί το σενάριο της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών εις το απώτερο μέλλον και τα εδώ φερέφωνα τους να ομιλούν για παράταση της θητείας της Κυβέρνησης Παπαδήμου έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα του τόπου. Ουσιαστικά δηλαδή μέχρι το τέλος της θητείας της Κυβέρνησης Παπανδρέου!…

Θα πρέπει οι πάντες να αντιληφθούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ευθεία προσβολή του Ελληνικού Λαού, θα ήταν εν τέλει μία πορεία προς το πλήρες αδιέξοδο.

Διότι όταν περιορίζεις την λειτουργία της Δημοκρατίας, τότε αργά ή γρήγορα αυτό το πληρώνεις.

Εκλογές λοιπόν οπωσδήποτε την 19η Φεβρουαρίου, ή έστω στις 5 Μαρτίου.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί η δυνατότητα στον Λαό να εκφρασθεί. Το δυνατό συντομότερο! »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...