Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πύρρος προς επικριτές: Μπαίνω στην πολιτική όταν οι άλλοι φεύγουν

Τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, μετά και την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην επιλογή του, εξηγεί σήμερα ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

«Επέλεξα να πάω τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική. Και ίσως έχω να προσφέρω περισσότερα από αυτά που θα χάσω. Θα το δούμε. Αν η πολιτική είναι το μέσο με το οποίο αλλάζουμε τα πράγματα, τότε οφείλω να συμμετάσχω. Βάσανο είναι, όχι προνόμιο. Είναι περιπέτεια, όχι καταφυγή. Δεν έχω ανάγκη να μπω στην πολιτική. Η πατρίδα είναι που έχει ανάγκη και μας χρειάζεται όλους. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να βγω μπροστά, να εκπροσωπήσω την Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες και οι πιθανότητες εις βάρος της. Να θυμίσω σε όλους ότι η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η προσήλωση σε στόχους οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα», αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει ότι η προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα είναι εθνική κι όχι προσωπική.

«Τα προσωπικά μου όνειρα έχουν εκπληρωθεί. Μπαίνω στη Βουλή για να συμπαρασταθώ σε κοινωνικές ομάδες, αλλά και για να κινητοποιήσω κοινωνικές δυνάμεις. Για να μιλήσω στη νεολαία και στην ομογένεια και να μεταφέρω τις ιδέες τους στη Βουλή. Για να πείσω ότι η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια και επιμένει, στο τέλος μπορεί να τα καταφέρει. Να το πω στο εξωτερικό και να το δείξω σε όσους με ξέρουν. Και πρώτα από όλα να το μοιραστώ μαζί σας», σημειώνει στην επιστολή του ο Πύρρος Δήμας.

Η πρόταση, όπως λέει του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον βρήκε στις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για εορταστικές εκδηλώσεις στην ομογένεια και αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...