Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: "Η χώρα δεν κυβερνιέται, παρά μόνο με συνεργασίες"

"Η χώρα δεν κυβερνιέται, παρά μόνο με συνεργασίες", τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην REAL NEWS, και εκτιμά πως οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι καταστροφή.

 Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο και την εξάρτηση να επιτευχθεί το σε τρία χρόνια, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα».

«Έχουμε σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο. Σταδιακή και ασφαλής αποδέσμευση σε τρία χρόνια». Συμπλήρωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε διανύσει τα 2/3 του δρόμου.
Όπως είπε ο κ. Βενιέλος, στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης και γι' αυτό απαιτείται το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό και να υπάρξει εθνικός, πολιτικός, κοινωνικός συναγερμός, μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ενώ υποσχέθηκε σταδιακή αφαίρεση εκτάκτων φόρων.

Δεσμεύθηκε ακόμη ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, είπε «όχι» σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και έκανε λόγο για μικρότερο κράτος, άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών και σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για 10 χρόνια.
Εθεσε ως βασικές προτεραιότητες την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη μείωση της παραοικονομίας και την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Κοινωνική πολιτική
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε μεγάλη πληγή την ανεργία των νέων και δεσμεύθηκε για ολοκλήρωση προγραμμάτων ΕΣΠΑ έως το 2013 (250 εκατ. ευρώ + 150 εκατ. ευρώ).

Έκανε επίσης λόγο για καθολική υγειονομική προστασία χωρίς όρους και εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Δεσμεύθηκε ακόμη για:

- Ρυθμίσεις δανείων του ΤΠΔ με μέγιστη μηναία δόση το 30% του μισθού
- Υπαγωγή στη νομοθεσία για υπερχρεωμένα νοικοκυριά όσων έχουν ατομική επιχείρηση και οφειλές έως 25.000 ευρώ

- Ακατάσχετος λογαριασμός 1.500 ευρώ ατομικά (2.000 ευρώ ζευγάρι) για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

- Καθιέρωση ως δείκτη του «Πληθωρισμού του Φτωχού»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ακόμη υπέρ ενός συλλογικού συντονισμένου υπουργικού συμβουλίου και κατά του πρωθυπουργικοκεντρικού κλειστού μοντέλου και τόνισε ότι είναι εφικτό ένα κυβερνητικό σχήμα με 14 υπουργούς, 10 υφυπουργούς και τους αυστηρά απαραίτητους γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Στο στόχαστρο του κ. Βενιζέλου βρέθηκε και σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Για τον κ. Τσίπρα υποστήριξε πως η πρότασή του διακατέχεται από «άγνοια κινδύνου» και έκανε λόγο για επιχείρηση συσπείρωσης γύρω από την πρόταση αυτή «αντιμνημονιακών» ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τώρα δεν μπορεί να είναι άλλη η πλειοψηφία στη Βουλή και άλλη στην κοινωνία, με τη δεύτερη να θεωρεί ότι μπορεί να πιέζει και, αναφερόμενος εμμέσως στον κ. Σαμαρά, κάλεσε όσους νομίζουν ότι μπορεί να διαπραγματευτούν «εν μέρει» το μνημόνιο, να αναλάβουν συνολικά τη διακυβέρνηση της χώρας, εγγυώμενοι ταυτόχρονα ότι θα προστατευτούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...