Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Καβγάς Τσίπρα με το MEGA για την εμφάνισή του στο κανάλι

 Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των επιτελών του Μega μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραχωρήσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού.
Με επίσημη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την πρόσκληση του Μεγάλου Καναλιού για να εμφανιστεί ο πρόεδρος του κόμματος και να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού:
«Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά από 1,5 χρόνο αποκλεισμού του Αλέξη Τσίπρα από κάθε ενημερωτική και ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσκληση αντανακλά την προσήλωση των δημοσιογράφων του σταθμού στην πλουραλιστική ενημέρωση και όχι στην προεκλογική υποχρέωση για στοιχειώδη τήρηση των προσχημάτων. Εντούτοις, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί».
«Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η αντίδραση του τηλεοπτικού σταθμού ήρθε μέσω της ιστοσελίδας aixmi.gr που ανήκει στο διευθυντή ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Στο κείμενο που δημοσιεύεται εκεί, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίστηκε για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2011 - πριν από 10 μήνες».
Λίγο πιο κάτω αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας «διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει προσκληθεί ο ίδιος στο στούντιο του σταθμού. Φροντίζει, μάλιστα, να «φουσκώσει» -όπως όλοι οι πολιτικοί- τα πράγματα, κάνοντας 18 τους 10 μήνες».
Στο ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζεται  επίσης «ότι παρόμοια στάση απέναντι στο Mega είχε τηρήσει ο Κώστας Καραμανλής στην προεκλογική περίοδο του 2007 και ο Γιώργος Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο του 2009».
Η συνέχεια της αντιπαράθεσης δόθηκε μέσω του facebook. Σειρά να απαντήσει είχε ο Αλεξης Τσίπρας, ο οποίος και  έγραψε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύναμη των μέσων ενημέρωσης, αλλά εξ ίσου καλά γνωρίζουμε τη δύναμη της δικής μας αλήθειας που έχει διαχυθεί παντού με τη δική μας παρουσία, με τη δική μας φωνή, με τους δικούς μας κοινωνικούς αγώνες. Όλος ο καιρός μπροστά μας για να διαπιστώσουμε ότι ο σταθμός του MEGA έχει διάθεση να υπάρξει αντικειμενικός και δεν ακολουθεί απλώς τους προεκλογικούς κανόνες του ΕΣΡ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...