Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Εκτακτη εισφορά σε 700.000 νοικοκυριά μετά τις εκλογές

Tην επιβολή μιας νέας έκτακτης εισφοράς σε 600.000 με 700.000 νοικοκυριά εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της υστέρησης των εσόδοων, σύμφωνα με το στέλεχος του κόμματος, Γιώργο Σταθάκη.


Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Ράδιο 9 και ερωτώμενος από το δημοσιογράφο πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το θέμα της υστέρησης των εσόδων, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως στις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς συνολικού ύψους 1% ή κάτι λιγότερο του ΑΕΠ, σε 600.000 με 700.000 νοικοκυριά.

Οταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο ποιους ακριβώς θα αφορά αυτό το νέο χαράτσι, ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι υπάρχει η σκέψη να επιβληθεί σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ και κατά τα προηγούμενα χρόνια φοροδιέφευγαν και απολάμβαναν φοροαπαλλαγών.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι, δεν μιλάει για μισθωτούς, αλλά για ελεύθερους επαγγελματίες που στο παρελθόν φοροδιεύφευγαν και ενώ τα εισοδήματά τους ήταν άνω των 50.000 ευρώ, δήλωναν ακόμη πολύ λιγότερα. «Εχω επίγνωση ότι, το 68% των ανθρώπων είναι μισθωτοί πλέον», σημείωσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...