Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κλιμακώνουν την πολιτική ένταση Βενιζέλος και Σαμαράς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τη ΝΔ, λέγοντας ότι αυτοί που άφησαν συντρίμμια στην χώρα, δεν προχώρησαν ούτε σε ίχνος αυτοκριτικής, ενώ από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. «Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε», ήταν το τρίπτυχο που κυριάρχησε στην τελευταία προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που έγινε απόψε στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία, όπως είπε, μίλησαν και οι μεγάλοι ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και ανήκουμε στη δημοκρατική παράταξη, η οποία ουδέποτε οδήγησε τη χώρα σε ήττες και ταπεινώσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αντίθετα η δημοκρατική παράταξη κλήθηκε πολλές φορές να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που έφεραν για την πατρίδα ήττες και ταπεινώσεις στις οποίες άλλοι την οδήγησαν.
Με το τρίπτυχο που επανέλαβε πολλές φορές, ο κ. Βενιζέλος θέλησε να δείξει ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την υπέρβαση του μνημονίου και την οριστική έξοδο από την κρίση είναι απόλυτα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, αφενός και δεν οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες.
Ξεκαθάρισε πως όλα κρίνονται την Κυριακή και ζήτησε από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, πόρτα-πόρτα, πολίτη-πολίτη. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες που πιστεύουν στην Ευρώπη, αγωνιούν και σκέφτονται μέχρι την τελευταία στιγμή και δήλωσε αισιόδοξος, αναφέροντας ότι γέρνουν τη ζυγαριά προς το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους του Κινήματος του 2009, τονίζοντας ότι την Κυριακή κρίνονται η ζωή, η ασφάλεια και η προοπτική κάθε ελληνικής οικογένειας, όπως και το αν θα μείνει η χώρα στο ευρώ, αν θα μπούμε σε περιπέτειες οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση.
Έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με το ποια κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, τις δαπάνες για τη λειτουργία σχολείων και νοσοκομείων και τις καταθέσεις των πολιτών.
Ένα ακόμα ερώτημα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος ήταν ποια κυβέρνηση μπορεί να σταθεί με τον Φρανσουά Ολάντ απέναντι στους συντηρητικούς και ομογάλακτους του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η η κυβέρνηση που θα προκύψει την Κυριακή το βράδυ πρέπει να είναι προοδευτική, φιλοευρωπαϊκή και αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο με την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως πρώτου κόμματος, όπως θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός. Τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να οδηγηθεί στον εκφασισμό, ενώ τονίζοντας ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ότι «την Κυριακή κάθε πολίτης που θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ πρέπει στην κάλπη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να οδηγηθεί στον εκφασισμό, ενώ τονίζοντας ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ότι «την Κυριακή κάθε πολίτης που θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ πρέπει στην κάλπη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ηγεσιών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα από εκείνον που κρύφθηκε πίσω του, ούτε από αυτούς που λένε ψέματα στον ελληνικό λαό.
Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι πορεύθηκε προεκλογικά «κρυπτόμενος» και απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι τον τηλεοπτικό διάλογο, ενώ δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για όσα παρέδωσε το κόμμα του το 2009. Και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που δραπέτευσαν το 2009, έχουν το θράσος να ζητούν αυτοδυναμία για να ξανακυβερνήσουν, χαρακτηρίζοντας «τζάμπα πολιτική», την πολιτική Σαμαρά, η οποία, όπως είπε, μεταδόθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ζητά να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση, δηλαδή να αρνηθεί η χώρα να εισπράξει τα δισ. που περιμένουν, να αρνηθεί να πληρώσει το δημόσιο χρέος, κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός διεθνούς εμπορίου και διεθνούς τραπεζικού συστήματος, που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει τον δημοσιονομικό θάνατο της χώρας. Αν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, θα βρεθούμε εκτός ευρώ, όχι γιατί θα μας διώξουν, αλλά γιατί δεν θα μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της παραμονής και θα παρακαλάμε εμείς να φύγουμε.
Η Ελλάδα, τόνισε, επίσης, δεν πρόκειται να γίνει η Αλβανία των προηγούμενων δεκαετιών, ούτε Αργεντινή και Κολομβία. Περάσαμε τα δύσκολα, πρόσθεσε, και δεν τα παρατάμε τώρα που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση.
Σαμαράς: Ζητώ ισχυρή εντολή
Ψήφο σταθερότητας ζήτησε από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώνοντας την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.
«Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και τότε η Ελλάδα θα πάρει την πορεία της ανάπτυξης», είπε, παρουσιάζοντας τα τέσσερα σημεία προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ. Να ξεκινήσει η ανάκαμψη για να σταματήσει η ύφεση, να σταματήσει η ανεργία και να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς.
Στο θέμα της ασφάλειας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Σαμαράς που νωρίτερα επισκέφθηκε και το τελωνείο των Κήπων. «Να γνωρίζουν οι δουλέμποροι ότι έχουμε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια. Τέρμα στο δουλεμπόριο».
Εξήγγειλε άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση ο οποίος λειτούργησε σαν μαγνήτης λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Καλή φύλαξη των συνόρων, μεταφορά των λαθρομεταναστών σε χώρους φύλαξης, επαναπατρισμός όσων το επιθυμούν και κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική τουλάχιστον με τις χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
«Δεν θα ανεχτώ κουκουλοφόρους που κατακαίγουν τις πόλεις μας και μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς», είπε.
Μίλησε για τα έργα του ΕΣΠΑ που πρέπει να ξεκινήσουν, και εξήγγειλε επιστροφή εκείνων που χρωστάει το δημόσιο προς τους ιδιώτες.
Για την κοινωνική συνοχή προτείνει την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων για να βλέπουμε στα μάτια το γέρο και τη γερόντισσα, επιδόματα πολυτέκνων και εξισωτικές στους κτηνοτρόφους. Μίλησε για το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ και για τη στήριξη των νέων αγροτών καθώς και για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.
«Ήταν έγκλημα που εγκαταλείψαμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Θα κάνουμε τον αγρότη επαγγελματία και επιχειρηματία. Να μην υπάρχουν τέτοιες απαράδεκτες διαφορές στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι. Και θα λάβουμε ειδική μέριμνα για την Αγροτική Τράπεζα που έχει πρόβλημα».
Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι αυτοί που ήταν γενναιόδωροι στις υποσχέσεις και αδίστακτοι στις περικοπές.
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Δεν συμφέρει το λαό, συμφέρει το ΠΑΣΟΚ και τη διαπλοκή. Δώστε μου εντολή να αλλάξουν όλα αλλά με σταθερότητα, να γυρίσουμε σελίδα να πάμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της αισιοδοξίας.
Αναφερόμενος στην αριστερά είπε ότι «δεν έχει τίποτα καινούργιο να προτείνει μόνο να καταγγέλλει, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την κρίση και τρέφεται από την κρίση . Προσφέρουν πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος που θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Καμμένος, καταλαβαίνετε τι παιχνίδια παίζονται».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, άσκησε κριτική και στα κόμματα της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι «εκπροσωπούν και θαυμάζουν τους ναζί, αυτούς που κατέκαψαν τη χώρα, εκπροσωπούν και θαυμάζουν τους χειρότερους κατακτητές που γνώρισε ο τόπος. Δεν αγαπούν την πατρίδα, είναι εχθροί της πατρίδας. Ναζιστικά σύμβολα και ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν επιτρέπεται να μπουν στην ελληνική Βουλή».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που θα αναδείξει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Θράκης και επανάλαβε ότι θα προσπαθήσει να ξαναγεννήσει το σχέδιο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που από την αρχή το ΠΑΣΟΚ θέλησε να τορπιλίσει. «Η ανάπτυξη της Θράκης είναι όρος εθνικής επιβίωσης για την Ελλάδα ολόκληρη. Ο,τιδήποτε ενισχύει και δίνει οικονομική σημασία στη Θράκη, η ΝΔ το αγκαλιάζει και το στηρίζει.
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Σαμαράς θέλησε να θυμίσει ότι ήταν αυτός όταν ως υπουργός Εξωτερικών το 1992 έφερε στη βουλή το νόμο περί ισονομίας και ισοπολιτείας. Συμπλήρωσε δε ότι η Σαμοθράκη, το δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου είναι το βαρύ πυροβολικό για τον τουρισμό και την οικονομία. «Είναι καιρός να κερδίζουμε στις διεθνείς αγορές με προϊόντα που είναι ανταγωνιστικά και να μην χάνουν οι αγρότες μας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι μόνο με σταθερότητα μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. « Ενότητα και σταθερότητα για είμαστε ενωμένοι, να σταθούμε στα πόδια μας και να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, η κρίση μας χτυπάει όλους» και συνέχισε «να δώσετε εντολή να αλλάξουν όλα. Αλλά με σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να εκπροσωπηθεί η χώρα στο εξωτερικό. Αλλά με σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να χαράξουμε νέα πορεία και να γυρίσουμε σελίδα. Αλλά με σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα! Η Ευρώπη αλλάζει. Ο κόσμος ολόκληρος κλυδωνίζεται. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα και την αστάθεια. Η σταθερότητα σημαίνει δύναμη και αλλαγή. Η σταθερότητα σημαίνει δύναμη για αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...