Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Λαφαζάνης: «Θα καταγγείλουμε μονομερώς το Μνημόνιο»

Την δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δύο μόλις ημέρες πριν την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος.
Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ «Δεν κατάλαβα, υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το Μνημόνιο σε συμφωνία με την Τρόικα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ακούω πολύ αυτό το μονομερώς. Έχετε δει εσείς κυβερνήσεις να διαπραγματεύονται με όλο τον πλανήτη προκειμένου να αναλάβουν αποφάσεις, και ιδιαίτερα σε κρίσιμα θέματα; Λογοδοτούν στο λαό τους. Αν μου λέγατε ότι θα το κάνουμε ερήμην του ελληνικού λαού, με αιφνιδιασμό του ελληνικού λαού, μονομερώς σε βάρος του ελληνικού λαού, ναι, να το καταλάβω. Αλλά οι κυβερνήσεις είναι για να λαμβάνουν αποφάσεις και να καθορίζουν την τύχη μιας χώρας».
Ο Παναγιώτης Λαφανάζης εξαπέλυσε επίσης επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το μοναδικό πρόγραμμα των δύο κομμάτων είναι το δεύτερο μνημόνιο.
«Αυτοί που ανακοινώνουν τέτοια θέματα, δεν τα ανακοινώνουν από ενδιαφέρον για τις προγραμματικές μας θέσεις και προτάσεις, αλλά προσπαθώντας, εντρυφώντας στα προηγούμενα προγράμματα που έχουμε καταθέσει, να δείξουν ότι εδώ λέμε πράγματα που είναι ανεδαφικά, πράγματα που δε στέκονται, που είναι στον αέρα.
Μιλάνε για ένα ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται αυτοί. Αυτοί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα δικά τους προγράμματα. Δεν προβάλλουν το πρόγραμμά τους... Ασχολούνται μόνο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα και η δυναμική. Αλλά ξέρουν και κάτι άλλο, ότι αυτοί δεν έχουν πρόγραμμα. Το πρόγραμμά τους είναι το δεύτερο Μνημόνιο» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...