Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σαμαράς:Κυβέρνηση και ας μην είμαι εγώ πρωθυπουργός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά αφήνει, μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.


Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να θέσει τον όρο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δηλώνει, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασία με όποιους δέχονται δύο βασικά πράγματα: αλλαγή του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Φώτη Κουβέλη.

Ερωτηθείς εάν πρωθυπουργός μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος, δηλώνει: «Όταν κάνεις εκλογές αναζητάς πολιτική λύση. Πηγαίνεις σε άλλες λύσεις, ας πούμε τεχνοκρατών, για να αποφύγεις τις εκλογές. Εμείς εδώ θα έχουμε ήδη περάσει δυο εκλογικές δοκιμασίες. Και έπειτα από όλα αυτά θα ομολογήσουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε πολιτικό να κυβερνήσει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ


«Ο κ. Καμμένος έχει πει ότι "ούτε πεθαμένος" δεν συνεργάζεται με εμάς. Κι εγώ ασφαλώς του εύχομαι να έχει καλή υγεία ο άνθρωπος».

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

«Oποιος συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τα υφεσιακά χαρακτηριστικά της δανειακής σύμβασης, αλλά να παραμείνει στο ευρώ, ασφαλώς και χωράει. Αλλά πρέπει να το ξέρουμε κι εμείς από πριν. Όχι να συνεργαστούμε με τις μισές συνιστώσες και αύριο να κυριαρχήσουν οι άλλες μισές που θέλουν έξοδο από το ευρώ».

ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


«Εγώ "τρομάζω" τον κόσμο; Οι ίδιοι τρομάζουν τον κόσμο! Όταν εξαγγέλλουν φόρο στις καταθέσεις, όταν εξαγγέλλουν πρόσθετο φόρο πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, ποιος τρομάζει τον κόσμο; Κι όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα την άλλη μέρα δεν οφείλουμε εμείς να το επισημάνουμε; Το ότι είναι "τρομακτικά" αυτά που αποκαλύπτουν κάθε μέρα δεν φταίμε εμείς. Εκείνοι που αποκαλύπτονται φταίνε».

ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

"Οι περικοπές συνάξεων που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα 11,5 δισ. ευρώ- σε τέσσερα και όχι σε δύο χρόνια. Έτσι να υπάρξει χρόνος να εντοπιστούν πλήρως οι αληθινές σπατάλες και η διαφθορά, ώστε να μην πειραχθούν άλλο μισθοί και συντάξεις".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...